#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Kako doći do savršene figure, bez dosadnih i prenapornih vežbi? Koliko puta ste poželele da iznenadite muškarca, onako baš kao na filmu, ali ste se uplašile da se ne sapletete o veš ili ne napravite neke trajnije povrede? Ono o čemu smo do sada čitale u svetskim magazinima stiglo je i kod nas, a to je spoj aerobik-vežbi, sa elementima erotičnog plesa i pokreta. Program je za sve uzraste, a originalnost podstiče svaku ženu da istakne erotičnost i senzualnost koju krije u sebi.

Erotik Aerobik nudi ovu vrstu rekreacije, po prvi put u Srbiji. Osim što je vežbanje neophodno iz zdravstvenih i estetskih razloga, u ponudi su jednodnevni kursevi zavođenja, u vidu erotičnih koreografija koje možete primeniti prve bračne noći ili u bilo kom trenutku kada se osećate neodoljivo seksi. Za dodatne informacije smo se obratili Kristini Ines Spalajković Vegas, koja je pokretač cele akcije.

013 kristina Ines Spalajkovi ç teretana BRE Metohiska ulica Beograd 15 11 2011 photo by Aleksandar Zec111 Wannabe intervju: Prvi put u Srbiji   Erotic Aerobic

Photo credit: Aleksandar Zec

WANNABE MAGAZINE: Kristina, kako je došlo do pokretanja ovakve vrste vežbi u Beogradu? Da li si naišla pretežno na odobravanje ili otpor?

Ovakav vid vežbanja postoji već godinama, a potekao je iz SAD-a, sticajem okolnosti, kada je jedna glumica za potrebe uloge striptizete počela da uvežbava koreografije. Veoma brzo je shvatila da je telo dovela do sjajnog izgleda i forme, a da se pri tom zabavljala i bila u prilici da se oseća lepo i senzualno. Sa profesionalnim timom osmislila je vežbe i kurseve koji su odmah potom postali hit i nastavili da se šire u ostalim zemljama. Eto ga sad i kod nas! Godinama sam se bavila latinoameričkim plesovima i kada sam prestala, želja da plešem je i dalje ostala, ali nisam pronalazila nijednu aktivnost koja bi me dovoljno zanimala. Kada god bih pričala sa drugaricama, poznanicama o treniranju ili plesu, zaključak bi bio isti – svaka bi da zna da igra, ali uvek je to nekako ozbiljno, potreban je partner ili se svodi na klasično vežbanje, aerobik i druge treninge, koji ne drže dugo pažnju. Sve je bilo jasno. Erotik Aerobik je pokrenut!

Očekivala sam otpor i negodovanje: “To nije za pristojne devojke, ma to su sve striptizete”. Prijatno me iznenadilo da naše društvo ume da razlikuje erotično od vulgarnog! Složićete se da se svaka devojka makar jednom glupirala i igrala pred ogledalom, zamišljala da je vamp-žena, zavodnica i da pri tom deluje i izgleda kao spretna gazela. Al’ nema leba bez motike, kaže naš narod. Pored toga, zar ne bi svaki muškarac voleo da mu devojka bude senzualna i ženstvena? Ko tvrdi suprotno, nije iskren! Tako, uglavnom svim pripadnicima jačeg pola kojima bih ispričala o ovom kursu reagovali su: “SUPER, šaljem ti svoju devojku/ženu”!

Da li je potreban neki nivo kondicije ili svako može da dođe na trening? Ko se najčešće javlja? Singl devojke, starije žene ili…?

Prethodna kondicija nije potrebna, jer je program napravljen tako da svako ko dođe vrlo brzo uđe “u štos”. Redovnim vežbanjem postiže se i konstatno unapređuje fizička spremnost koja devojkama omogućava sve veću slobodu pokreta. Samim tim, sve što rade, sve bolje i bolje izgleda: telo, držanje, pokret, pa tim i sigurnost u sebe. Na trenizima nema pravila, jedina zajednička osobina im je da su ženskog roda. Devojke dolaze da se pre svega opuste i razonode uz muziku, a kao proizvod toga dobijaju “fit” formu i moćan osećaj.

Bez obzira da li su singl, u vezi, braku, zadovoljne svojim izgledom ili ne, talentovane za ples ili ne, ženama po pravilu nije mnogo potrebno da bi probudile i ispoljile ženstvenost.

Postoje jednodnevni kursevi. Da li zaista možemo za jedan dan da naučimo koreografiju za neko posebno veče?

Jednodnevni kursevi obično služe da bi se naučila određena koreografija. To najviše zavisi od individualnih sposobnosti polaznice kao i od konkretnog efekta koji žele da postignu. Kursevi mogu biti individualni i grupni. Svrha individualnih jednodnevnih kurseva može biti sve u domenu pripreme posebne večeri, prve bračne noći, dok su grupni jednodnevni kursevi odlična dopuna organizaciji devojačke večeri, team building aktivnosti ili “posebna” dopuna redovnom izlasku sa drugaricama.

015 kristina Ines Spalajkovi ç teretana BRE Metohiska ulica Beograd 15 11 2011 photo by Aleksandar Zec111111 Wannabe intervju: Prvi put u Srbiji   Erotic Aerobic

Photo credit: Aleksandar Zec

Za koje žene bi ti rekla da su seksi? Šta je zapravo seksepil za tebe?

Svaka žena može da bude seksi, poenta je u stavu. Da bi žena bila seksi manje je važno kako izgleda (visoka, niska, punija, mršava..) nego kako nosi svoj izgled. Za mene je seksepil životni stil, način razmišljanja, umešnost u kuhinji, društvu, poslu, krevetu, pa što da ne – i na plesnom podijumu. Osmeh, diskretna nonšalantnost, senzualnost, otvorenost, ali ne izloženost, britkost. Sofisticiranost.

Šta najčešće čitaš u Wannabe Magazine-u i šta si to lepo pripremila za naše čitateljke?

Nemam omiljenu kolumnu ili temu, čitam svaki naslov koji mi se učini interesantnim. Obavezno pročitam komentare, jer upotpunjuju svaki članak. Tako proveravam i sopstvene stavove. U duhu prazničnog raspoloženja dvema vašim čitateljkama poklanjam mesečnu članarinu za Erotic Aerobic, tj. pravu priliku da iskuse moć ženstvenosti.

Treninzi se održavaju dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 20-21h, u sali Rekreativnog centra BRE, u Metohijskoj ulici 25, na Vračaru. Više informacija možete naći na fan stranici, a Wannabe Magazine i Erotic Aerobic nude priliku dvema čitateljkama da mesec dana treniraju besplatno. Potrebno je da u komentarima ispod teksta odgovorite na pitanje šta je za vas erotika, i devojke sa najviše lajkova će imati priliku da se same uvere u reči naše današnje gošće. Dobitnice proglašavamo u nedelju u 11h.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Editors choice