Simona Andrejić je trenutno jedna od najpoznatijih manekenki iz Beograda. Od kada je 2009. pobedila na srpskom Elite Model Look-u i dospela među petnaest najlepših Elitovih svetskih lica, ova mlada, ambiciozna i očaravajuća devojka se uputila ka samom vrhu svetskog modelinga. Radila je bezbroj revija i šutinga od CK-a, DKNY, D&G, McQueen-a do Moschino-a i Etam-a. Ekskluzivno za Wannabe Magazine priča o svom životu i poslu.

moschino Wannabe intervju: Simona Andrejić

WANNABE MAGAZINE: Pre svega, kako uz sav posao kombinuješ svoj mladi, privatni život?

SIMONA ANDREJIĆ: Modeling je veoma zahtevan posao. Ukoliko želite vrhunski rezultat morate maksimalno da mu se posvetite. Svaki slobodni trenutak koristim za rad na unapređenju svojih sposobnosti na svim poljima poput učenja, treniranja, a skoro sam počela i sa časovima joge, što mi se veoma dopada.

Veliki sam ljubitelj upoznavanja novih kultura i učenja novih jezika. Pored svih obaveza trudim se da ulažem u sebe i na tom polju. Govorim engleski, ruski i usavršavam španski.

christian h. Wannabe intervju: Simona Andrejić

Kako si se osećala kao početnica u svetu mode?

Iz sveta škole i sporta (mačevanja)  otvorila su mi se vrata i u svet mode. Veoma se brzo se prilagođavam novim uslovima. Svaki trenutak u modi je uzbudljiv i pun izazova jer nikada ne znate kakav vas posao očekuje.

Šuting ili revija?

I šuting i revija.

Kakve su pripreme u bekstejdžu?

Pripreme traju po 2-3 sata. Ukoliko ste puni pozitivne energije, naporno pretvorite u zabavno.

streetstyle Wannabe intervju: Simona Andrejić

Koju reviju nikada nećeš zaboraviti?

Moju prvu reviju za Calvin Klein i reviju za Etam. Calvin Klein je vrhunski brend. Bila mi je velika čast da u svojoj prvoj sezoni nedelje mode radim reviju za isti. Ostavila sam divan utisak i došlo je do čvrste saradnje.

Koje dizajnere bi privatno rado nosila i sa kim ti je bio užitak raditi?

Ima ih više. Ne bih pravila razliku, jer je svaki specifičan i nedostižan u nečemu.

Tvoj ormar se sastoji iz…

Moja mama predivno šije, tako da se moj orman uglavnom sastoji iz njenih kreacija i dizajnirane garderobe.

licni stil Wannabe intervju: Simona Andrejić

Koja je dobra, a koja loša strana svetskog modelinga?

Svuda oko nas postoje dobre i loše strane, tako i u modelingu. Trudim se da idem samo ka vrhu, a tamne strane mi nisu u interesu. Sve je stvar ličnog izbora. Vi odlučujete!

S obzirom na to da dosta putuješ, da li si neke gradove posebno zavolela?

Da, ova profiesija mi omogućava da dosta putujem. Ponekad se desi da u jednoj nedelji ili danu budem u više različitih gradova i država. Najveći deo vremena provodim u Njujorku, koji je definitivno jedan od mojih omiljenih gradova.

Kako balansiraš sa Beogradom?

Način mog življenja i posao kojim se bavim utiču na brzinu odrastanja i sazrevanja, na način promišljanja i praktičnog postupanja. Svakodnevno sam u kontaktu sa roditeljima, sestrom, odeljenjem, prijateljima i matičnom agencijom Forma Viva. Svi funkcionišemo kao jedan tim i velika su mi podrška. Uvek su mi prisutni mamini saveti i očeve reči: “Život je teška borba, potrebna je snaga, vera i volja da se ide napred”.

Jean Charles de CastelBajac Wannabe intervju: Simona Andrejić

Šta bi preporučila novim, mladim nadama, koje žele da se oprobaju u modelingu?

Verujte u sebe, zračite pozitivnom energijom i osvajajte svet!

Za kraj, kakvi su ti planovi za budućnost?

Puno ulaganja, još vise učenja, unapređivanja i osvajanje novih, viših ciljeva.


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments