Na sasvim drugačiji način o svojoj profesiji govori Una Rokvić, brand menadžer.

WANNABE MAGAZINE: Šta si po struci i kako si došla na ovu poziciju?

UNA ROKVIĆ: Završila sam Ekonomski fakultet u Holandiji sa usmerenjem ka Međunarodnom poslovanju. Oduvek su me zanimale velike korporacije i biznis u okviru kozmetike. L’Oréal je bila moja kompanija iz snova i tokom celih studija sam se prijavljivala za otvorene pozicije u L’Oréalu širom sveta. Dok sam bila treća godina studija, bila sam na raspustu u Beogradu i pozvali su me na razgovor u L’Oréal Balkan. Tako sam ostala na praksi osam meseci, nakon čega mi je bila ponuđena stalna pozicija.

una1 Wannabe intervju: Una Rokvić

Kada sam diplomirala, vratila sam se u Beograd i počela da radim na poziciji Product menadžera za Garnier

Koliko se dugo baviš ovim poslom?

Proslo je tri godine od kako sam u L’Oréalu. Promenila sam mnogo kategorija u okviru Garnier brenda, od koloracija preko nege lica i tela do nege kose. Poslednjih godinu dana radim na make-up kategoriji, tačnije na Maybelline New York brendu.

Tri prednosti i tri mane tvog zanimanja.

Moje zanimanje nosi izuzetno širok spektar poslova kojim mogu da se bavim, ali je paralelno i veoma konkurentno u svakoj oblasti. Iako se bavim veoma interesantnim poslom, on se vrlo često menja i neophodno je konstantno praćenje ne samo konkurencije, već i tržišta, trendova… I na kraju, koliko god uživala u glamuru koji ovaj posao nosi, dan se vrlo često svede na ne tako glamurozne excel tabele i analize, celodnevne sastanke ili obilazak terena.

Poslovni život vs privatni život. Kako ih usklađuješ?

Kada sam počela da radim, bilo mi je vrlo teško da uskladim poslovni i privatni život. Misli su mi stalno bile u poslu, sanjala sam excel tabele i ne samo to, vrlo često sam bila veoma umorna i nisam imala vremena za sve čime sam htela da se bavim. Posle par meseci sam počela da ubacujem po malo od svega, treninge, izlaske i učenje (čisto da ostanem u kondiciji).

una3 Wannabe intervju: Una Rokvić

Poslednjih godinu dana Una radi na Maybelline New York brendu

Kako izgleda tvoj radni sto?

Vrlo uredno, ne mogu da izađem iz kancelarije, a da ne ostavim čist i prazan sto. Tako prazan predstavlja za mene novu energiju koja me čeka spremna narednog jutra.

Da možeš da biraš bilo koje drugo zanimanje koje bi to bilo?

Iako nema veze jedno sa drugim, kada bih mogla da biram, izabrala bih da budem veterinar. Volim da pomažem životinjama ili ljudima, a za taj posao potrebne su samo dobre ruke, ništa više.

Kakvi su ti planovi za budućnost i kako sebe vidiš kroz pet godina?

Za pet godina vidim sebe i dalje u L’Oréalu, ali u Njujorku, kao osobu zaduženu za Internacionalni Marketing Maybellinea. To je moj san!


Nesi – Hipik pacifista, nerealni optimista kojeg možete pronaći negde između Tirije, Arad Domana, Srednje Zemlje, planete Shili i kancelarije. Prodaće se za dve stvari – crveno vino i crnu čokoladu.

Comments