Zašto i kako je feminizam u današnje vreme postao ružna reč? Uverenje da su žene u svim vremenima i u svim prostorima imale i imaju neravnopravan status u odnosu na muškarce veoma je lako dokazati, pomoću statistike. Uprkos tome što je jaz sve manji, zahvaljujući neprestanoj borbi žena, i dalje je veoma dubok.

Feminizam je kompleksna tema, sa puno različitih tumačenja, puno suprostavljenih shvatanja i zabluda koje ga okružuju, a u novoj epizodi WANNABE Podcasta sa Ninom i Nađom pokušali smo makar da zagrebemo površinu svega što danas može i treba da znači.

Naše sagovornice su istaknute aktivistkinje i feministikinje – Branislava Antović Aleksić je urednica, novinarka, autorka bloga Brana’s Divine World i kolumnistkinja, koja se ne libi da piše o svim najvažnijim problemima srpskog društva, a Hristina Cvetinčanin Knežević je sociološkinja, novinarka, istraživačica i osnivačica Instagram profila “Feminizam iz teretane”, koji na zanimljiv način analizira sve aspekte ženskog osnaživanja.

Play Video

Zapitale smo se: jednakost, kao suštinsko poštovanje različitosti i kao dozvola svima da budu ljudska bića – šta to znači u svim aspektima – mentalno, emocionalno, duhovno, fizički, poslovno – za samorealizaciju žena, ali i muškaraca u savremenom svetu?

WANNABE Podcast sa Ninom i Nađom je podržao L’Oréal Paris, a u narednim nedeljama očekuje vas još epizoda na sve teme koje su za savremenu ženu važne i koje oblikuju njenu stvarnost.

Slušamo se i gledamo!

ezgif.com optimize WANNABE Podcast sa Ninom i Nađom ep.06: Feminizam, predrasude i dupli standardi
Comments