Ekonomsko osnaživanje žena je i dalje najvažnija savremena borba feminizma – jer iz finansijske nezavisnosti proističe više sloboda, izbora, osvešćivanja. Zato je žensko preduzetništvo od izuzetnog značaja, jer može da posluži kao uzor, kao pokretač i kao dokaz da možemo sve i da veliki uspeh nije rezervisan samo za muški svet.

Upravo zbog toga se sedma epizoda WANNABE Podcasta sa Ninom i Nađom bavi ženskim preduzetništvom, a ugostili smo fenomenalne sagovornice – Sanju Popović Pantić, predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije, kao i Ivu Vuksanović ispred Privredne komore Srbije.

Play Video

U razgovoru smo se dotakli brojnih važnih aspekata ženskog preduzetništva o kojima se ne govori dovoljno. Saznali smo koliko je teže biti preduzetnica u unutrašnjosti Srbije, gde okolina još uvek vidi ženu isključivo kao domaćicu, kao i da mnoge žene koje uspešno vode biznise doživljavaju nepravdu – jer ih nema u vlasničkim strukturama preduzeća. Ženama koje vode biznise se oštrije sudi, čak i po izgledu, dok se muškarcima istovremeno sve to oprašta.

Pokrenuli smo mnoga važna pitanja, a šta do kakvih zaključaka smo došli, poslušajte u novoj epizodi.

WANNABE Podcast sa Ninom i Nađom je podržao L’Oréal Paris, a u narednim nedeljama očekuje vas još epizoda na sve teme koje su za savremenu ženu važne i koje oblikuju njenu stvarnost.

Slušamo se i gledamo!

ezgif.com optimize WANNABE Podcast sa Ninom i Nađom ep.07: Žene u biznisu i izazovi preduzetništva
Comments