Povratak naše omiljene gotičke porodice je sve bliži, a Wednesday: druga sezona donosi značajne promene koje je retko ko očekivao. Naime, pokretanje snimanja nove sezone bio je prioritet za Netflix nakon završetka štrajka filmskih radnika.

Wednesday: Druga sezona (šta sve znamo dosad)

Promena lokacije i poznat datum početka snimanja

Popularna serija je premijerom prve sezone privukla pažnju gledalaca širom sveta, postavši najgledanija na Netflix platformi i time prestigavši megapopularni Stranger Things. U toku su pripreme za drugu sezonu, a prema informacijama koje su objavljene, produkcija se seli iz Rumunije u Irsku, a planirano je da snimanje počne u aprilu 2024. godine.

Prva sezona, koja je originalno debitovala u novembru 2022. na Netflixu, snimana je u Rumuniji od septembra 2021. do marta 2022. godine. Interesantno je da je masovni globalni uspeh horor-komedije pružao Rumuniji veliki turistički podsticaj, učinivši mesta snimanja hit turističkim atrakcijama. Wednesday je oborila nekoliko rekorda za serije na striming platformama, uključujući i rekord za najviše sati gledanosti za seriju na engleskom jeziku – i to u prvoj nedelji emitovanja sa preko 341 milion sati.

Međutim, balkanska lokacija predstavljala je logističke izazove, pa su spekulacije o promeni mesta snimanja počele ubrzo nakon završetka produkcije. Ovake promene ne bi trebalo da nas čude, imajući u vidu da Amazon Studios ima iskustva sa premeštanjem zahtevnih produkcijskih ostvarenja (setimo se The Lord of the Rings: The Rings of Power, koji se preselio sa Novog Zelanda u Veliku Britaniju).

Sa čime nas je ostavila prva sezona?

Wednesday prati Jennu Ortegu, koja tumači glavnu ulogu u novoj verziji priče o porodici Addams. Junakinja se upisuje u Nevermore Academy i prema zvaničnom opisu prve sezone “pokušava da savlada svoju iznenadnu vidovnjačku sposobnost, spreči monstruozno ubilačko ludilo koje je terorisalo lokalni grad i reši natprirodnu misteriju koja je uključivala i njene roditelje pre 25 godina – sve to dok se snalazi u svojim novim i zapetljanim odnosima”.

Spoiler alert: završetak 8. epizode prve sezone donosi mnogo zadovoljavajućih i, zaista, šokantnih odgovora na misterije u koje je Wednesday bila uvučena tokom čitave sezone, ali ostavlja nas i sa mnogo pitanja. Da li će se Tyler vratiti nakon bekstva? Da li je Wednesday i dalje u opasnosti? Ko joj je poslao stalker-like poruku? Šta će se dogoditi sa Nevermoreom sada kada je direktorka Weems mrtva? U nastavku teksta, predstavljamo vam prikupljene podatke i dosad poznate detalje o radnji u drugoj sezoni.

Šta možemo da očekujemo od radnje i koliko još sezona je u planu?

Podsetimo se, Wednesday je nazvana jedinstvenom mešavinom fantazije, horora, misterije i komedije, ali je opisana pre svega kao serija o odrastanju. Govoreći za TV Line, koautori Miles Millar i Al Gough otkrili su da su planirali radnju serije čak do četiri sezone unapred.

“Imali smo osećaj da smo tek zagrebali površinu sa likovima, a glumci su neverovatni u svojim ulogama”, rekao je Millar. Takođe je priznao da je fokus serije na Wednesday Addams i njenom razvoju, odnosno “stvaranju njenog životnog puta i van porodice”, ali da bi scenaristi definitivno bili zainteresovani i za prikazivanje više dinamike među samom porodicom – u narednim sezonama.

Mogućnost pojave novih likova i Jenna Ortega u ulozi producenta

Za sada, malo znamo o tome u kom pravcu će se Wednesday tematski kretati u drugoj sezoni. Kreatori serije, Al Gough i Miles Millar, kao i izvršni producent i režiser Tim Burton – nagovestili su mogućnost pojave više članova porodice Addams, ali i dalje istraživanje odnosa između Wednesday i njene majke. Jenna Ortega, koja postaje producent u drugoj sezoni, nagovestila je da će se serija više fokusirati na horor nego na tinejdžersku romansu.

Još nema potvrde o glumačkoj postavi, ali je potvrđeno da je studio produžio ugovore glavnim glumcima iz prve sezone. Ipak, sa izuzetkom glumca Percyja Hynesa Whitea, za kog se, nakon privatne kontroverze, spekuliše da se neće vratiti kao Xavier u drugoj sezoni.

Pročitajte i ovo: Millie Bobby Brown je zvezda predstojećeg filma “Damsel”: Otkrivamo vam sve detalje

Naslovna fotografija: instagram.com/wednesdaynetflix

Milica Nešić

Comments