Dosta ti je lošeg imuniteta i pada energije? Želela bi da smršaš, ali i da se osećaš bolje? Ma, zapravo, samo želiš da budeš zdrava i srećna, eto! Nikakav problem! Kreni od sitnih #wellness trikova koji ti zaista mogu pomoći da se osećaš bolje, a tako i izgledaš. Pokušaj!

Izbaci šećer iz svoje kafe

I sama znaš da kafa niti goji, niti je loša za tvoje zdravlje. Ali! Samo kada se pije bez šećera ili bilo kojih drugih “grešnih” dodataka. Zato, ako želiš da sprečiš sporu, ali sigurnu gojaznost, visok pritisak, šećernu bolest i druga oboljenja, smanji unos šećera i videćeš kako ćeš se osećati bolje, a tako i izgledati.

Šta je zaista bolje za tebe kafa ili čaj #Wellness trikovi uz koje ćeš transformisati telo i duh za samo 7 dana

Izađi uz autobusa ranije ili se parkiraj dalje

Poenta je – pešači! Da bi bila zdrava i srećna potrebno je da makar sat vremena nedeljno izdvojiš za neku fizičku aktivnost koliko god sitna ona bila. Najlakše i najbezbolnije je da pre ili posle posla malo prošetaš, naročito ako po ceo dan na poslu samo sediš. Dakle, ili se parkiraj malo dalje od kancelarije ili jednostavno izađi iz gradskog prevoza nekoliko stanica pre. I naravno – kreni ranije!

+ Instaliraj aplikaciju koja broji korake!

Ovo je nastavak na prethodno – pešačenje i merenje rezultata će ti biti još i lakše ukoliko jednostavno “skineš” besplatnu aplikaciju koja broji korake! I, čisto podsećanja radi, ljudi koji nedeljno pređu oko 70 hiljada koraka (što nije mnogo, veruj) imaju oko 35% manje šanse da dobiju srčano oboljenje. 

Comments