Prethodne tekstove iz serijala “Who Run the World” pročitajte ovde.

Zelenooka savršena kreacija žene koja se poigrava pogledima dok šeta crvenim tepisima na premijerama novih filmskih ostvarenja, Ema Stoun (Emma Stone). Javnosti se prvi put predstavila u seriji “Vožnja” (Drive) u kojoj je ostvarila svoju prvu veću ulogu. Debitovala je na filmu 2007. godine, ulogom u komediji “Ekstra loši” (Superbad).

Filmska karijera joj je veoma brzo krenula uzlaznom putanjom: “Kućni zeka” (The House Bunny, 2008), “Sve moje bivše devojke” (Ghosts of Girlfriends Past, 2009), “Zemlja zombija” (Zombieland, 2009).

U tinejdž komediji “Lako A” (Easy A, 2010) Emin talenat je zasijao zaslepljujućim sjajem. Ta joj je uloga donela ulaznicu u svet slavnih, te je uz nominaciju za Zlatni Globus došla kao šlag na tortu njenom vrtoglavom usponu. Zelene oči, skrivene pramenovima crvene kose, unose poseban nemir gledaocima dok tako lepa, harizmatična i sa onim faktorom “x” defiluje po filmskom platnu.

Nakon početničke sreće, 2011. godina donela je još mnogo povoda da ovoj lepojki skinemo kapu i potajno joj zavidimo na ulogama u filmovima “Pomoć” (The Help) i “Luda, glupa, ljubav” (Crazy, Stupid, Love). Emi se toliko posrećilo da je izbor za tumačenje uloge u novom filmskom ostvarenju o čuvenom Spajdermenu (Spider-Man) pao baš na nju.

Teritorijom komedije suvereno vlada i šepuri se svojim glumačkim umećem, do te mere da već otvoreno govori o tome kako se zasitila “valjanja komedijaških fora” i  sada želi da odigra nešto ozbiljnije i izazovnije. Valjda to ide s godinama.

Slika 1. Who Run the World: Emma Stone

Komičarka u ruhu ozbiljnosti

Pored svoje lepote, očaravajućih zelenih očiju, anđeoske bele puti, ima njuh i za žensku opsesiju, zvanu stil, tako da se uspela na sam vrh lestvice najstilizovanijih žena u kategoriji do 25 godina. Čini se da Ema baš voli da se igra i da koketira ivicom s koje može skliznuti u “bljak, ne nikako, apsolutni promašaj”. Ali ništa od toga, povlači mudre i rizične modne poteze. Umesto bujice kritika, nakon smele kombinacije crvene haljine, sa zlatnim detaljima za šetanje još crvenijim tepihom, dobila je uzdahe i oduševljene, kao i poziciju favorita kod kritičarske svite.

Slika 2. Who Run the World: Emma Stone

Crveno za hodanje po crvenom, ko sme? Emma

U odevanju zna dokle sme da eksperimentiše, ali kada je u pitanju obnaživanje i malo intimnije scene, javljaju se lampice upozorenja i kočnice straha. Njeno priznanje novinarima “da bi je tata ubio i da nikada više ne bi progovorio sa njom, ukoliko bi se skinula”, donelo je odgovor zašto je obazriva u seksi scenama. Osvrt na poštovanje roditeljske podrške i limita koje su joj usadili, govori da je od njih dobila ampulicu vere da može uvek uspeti u svemu što želi i ta pomisao ju je podsećala dok je snimala scene filmova koji će je kasnije vinuti u nebesa, provodila sate u garderobama, šminkernicama. Posebno priznanje i divljenje zaslužila je dobijanjem nagrade za doprinos u borbi za prava životinja, od strane organizacije PETA. Pored zalaganja za prava životinja, promoter je kozmetike koja nije testirana na životinjama kroz potpisan ugovor sa kompanijom Revlon čije je ujedno i zaštitno lice. Ema je uz sve to i prava zavodnica, inicirala je šuškanja da istovremeno “sedi na više stolica”, a šta je od toga istina ostaje da istražimo. Ali koji muški stvor je primio vakcinu da bude imun na crvenokosu bombonicu?

Slika 3. Who Run the World: Emma Stone

Emma zna da zauzme stav – “Sve što želim, mogu!”


Jelena Pavlović je student IV godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, online novinar, pisac u okviru Narodne biblioteke Srbije – savremenih pisaca, autor romana “Tajne robotovog mozga” i istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Comments