yyyyyyyyyyyy Who Run the World: Gisele Bündchen

Supermodel iznad supermodela

Pisati o tome za koje sve modne kuće je Žizel Bundšen (Gisele Bündchen) radila, kojim pistama je šetala i koliko naslovnica je do sada krasila, pomalo je besmisleno, jer žena je uradila sve. Iako je svetsku slavu okusila postavši anđeo kuće Victoria’s Secret, karijeru je započela u visokoj modi. Svoju današnju slavu na duguje Mariu Testinu (Mario Testino), Galijanu (John Galliano) i pokojnom Mekvinu (Alexander McQueen), koji su u njoj prepoznali budućnost modelinga.

Večiti dužnik McDonald’s-a

7777777777777 Who Run the World: Gisele Bündchen

Žizel u knjizi "What Is Sexy" brenda Victoria's secret

Žizel je sanjala da postane reprezentativac ženske odbojkaške reprezentacije Brazila. Već sa trinaest godina je imala 180cm, bila je mršava i dugonoga, te su je u školi zvali Oliva. Četrnaestogodišnja Oliva se u pravom trenutku našla u pravom McDonald’s-u u Sao Paolu, u kom se našao i skaut modne agencije Elite. Nakon Elite Model Look-a 1995. godine, Žizelina karijera polako ali sigurno kreće uzlaznom putanjom. Mada, teško da je iko tada i sanjao da će ovoliko daleko dogurati.

Porodica i pas pre svih i svega

83 Who Run the World: Gisele Bündchen

Privatnost nema cenu

Žizel je Brazilka nemačkog porekla, odrasla je sa roditeljima i još pet sestara, od kojih je jedna njena bliznakinja. Kako je uspela da sačuva privatnost, retko kome je jasno. Venčanje sa Tomom Brejdijem (Tom Brady), američkim fudbalerom, održano je u tajnosti, pred porodicom i nekoliko prijatelja. Njene romanse nisu bile ni kratke ni javne, a pre nego što je dobila sina, prvo mesto u njenom životu je zauzimao psić po imenu Vida (jorkširski terijer).

“The Body“

4444444444444444444444 Who Run the World: Gisele Bündchen

"Boobs from Brazil" ili "The Body" - ona je najzgodnija žena na svetu

Žizel nema pravilne crte lica, ali savršen osmeh i prelepe oči definitivno vladaju fotoaparatom. Telom i hodom Žizel je pokorila svet i izazvala zavist koleginice El Mekferson (Elle Macpherson), koja je prva dobila titulu “The Body”, ranih devedesetih. Bez obzira na to kome zaista pripada nadimak, Žizel je ta koja zarađuje oko 7.000 dolara na sat, a zarade su je dovele i u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenijeg modela svih vremena. Takođe, magazin “Elle” je sproveo anketu širom sveta po kojoj Žizel ima i najlepšu kosu na svetu. Nakon što je počela da reklamira brend “C&A”, prodaja je skočila za 30%.

Manekenka sa mozgom

65 Who Run the World: Gisele Bündchen

Muza Stevena Meisela, na fotografiji za "Vogue Italia" - decembar 2010.

Žizel zahteva isplate isključivo u realima, što se za vreme recesije u SAD-u itekako isplatilo. Vlasnica je hotela “Palladium Executive Flat” na jugu Brazila, mada je najveći poslovni bum napravila linijom letnje obuće Ipanema. Nedavno je lansirala liniju veša pod nazivom Hope, koju sama reklamira, jer bolja žena za taj posao ne postoji.

46 Who Run the World: Gisele Bündchen

Moć transformacije izaziva divljenje čitavog modnog sveta

Okušala se i kao glumica u četvrtom nastavku filma “Taxi”, ali je odbila ulogu u filmu “Charlie’s Angels” i osim pojavljivanja u filmu “Devil Wears Prada”, nije nastavila sa glumačkom karijerom.

S obzirom na njene poslovne uspehe, Žizel je prerasla termin “supermodel” i postala jedina manekenka sa titulom “übermodel”. Takođe, Žizel je za sada jedina manekenka koja ima šanse da postane milijarder, i prva Brazilka koja je “napravila” milijardu dolara sasvim sama.

Možda niste znali

Na listi 123 razloga zašto treba da posetite Njujork, Žizel je na 43. mestu, a jedina je ženska osoba koja je imala više naslovnica od Lejdi Di (Lady Di): preko 7000. Porodila se u kadi i smatra da je dojenje apsolutno neophodno. Tetovaža zvezde na zglobu je asocira na prvu noć u Njujorku i podseća šta je najvažnije u životu.  U kući ima puno velikih ogledala jer obožava da cedi bubuljice, a non-stop čisti i sređuje kuću, kako se ne bi zarazila bakterijama. Gotovo da ne postoji humanitarna akcija u kojoj nije učestvovala, niti organizacija kojoj nije pomogla, najpre u Brazilu, a onda i u ostatku sveta. Pedro Cezar joj je posvetio pesmu pod imenom “Tributo a Gisele”!


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments