Preporuke o Nemačkoj koje sami turisti ostavljaju drugim turistima uvek su dobrodošle: od marta do juna 2013. više od 100.000 posetilaca već je koristilo sajt.

Ovaj veb sajt Turističke organizacije Nemačke deo je kampanje “Youth HotSpots in Germany – Share the moment” koja podržava ovogodišnje tematsko težište “Nemačka – turistička destinacija za mlade – HotSpots, Brandnew, Lifestyle”.

Na adresi germany.travel/youth gosti se već pre samog putovanja mogu informisati o Nemačkoj i na interaktivnoj karti pronaći njima interesantna mesta tzv. hot spots – preporučene barove, prodavnice ili muzeje. Osim toga, svi korisnici imaju mogućnost da kartu dopune onim mestima ili dešavanjima koja su po njihovom mišljenju atraktivna i da na taj način obogate sajt vrednim ličnim iskustvima.

Berlin 1 1 Youth HotSpots: Nemačka za mlade

Nemačka za mlade

Ovom živom formom korisnički generisanog sadržaja Turistička organizacija Nemačke koristi prednosti trenutno aktuelnog marketinga koji se zasniva na preporukama i na taj način mladim gostima skreće pažnju na važne znamenitosti i događaje.

Film dopunjava sadržaj web stranice

U toku kampanje Turističke organizacije Nemačke blogeri neprestano dopunjavaju centralni veb sajt novim sadržajima. Video bloger Džeremi Fišer iz SAD sa svojom kamerom putuje od 6. juna do 3. jula kroz svih 16 nemačkih saveznih država i sakuplja materijal za film o Nemačkoj kao atraktivnoj turističkoj destinaciji za mlade.

Podržavajući stvaranje ovakvog video zapisa, tj. putopisa, Turistička organizacija Nemačke pokazuje da ide u korak sa vremenom i razume rastuću vrednost pokretnih slika. Prema anketi koju je sprovelo Savezno udruženje za digitalnu ekonomiju (BVDW) čak 77 procenata internet korisnika u Nemačkoj prati online video sadržaje, od toga 33 procenta bar jednom nedeljno.

“Širom sveta situacija nije drugačija. Nielsen Multi-Screen Media u svom izveštaju iz 2012. govori o 74 procenata internet korisnika koji prate video sadržaje. Od toga 28 procenata svakoga dana gleda video sadržaje preko svojih mobilnih telefona. Angažovanje pokretnih slika u online segmentu samim tim predstavlja neizostavno sredstvo komunikacije, naročito prilikom obraćanja mladima kao ciljnoj grupi”, objašnjava Petra Hedorfer, predsedavajuća Upravnog odbora Turističke organizacije Nemačke.

Rastuće interesovanje za video sadržaje i kratkometražne filmove svedoči o naprednim promenama u korišćenju medija kao i o istovremenoj potražnji koju korisnici imaju i kada je zabava, ali i kada je pribavljanje informacija u pitanju. “Mi želimo da se prilagodimo ovim promenama i ovakvim projektima pokušavamo da obezbedimo novi i svestran sadržaj za međunarodnu promociju Nemačke kao turističke destinacije”, kaže dalje Petra Hedorfer.

Video zapis, koji traje otprilike jedan minut, trebalo bi da prikaže poznata i manje poznata mesta u Nemačkoj. Izbor se bazira na najčešće pominjanim atraktivnim lokacijama koje su navodili mladi u Nemačkoj u okviru jedne ankete koju je sprovela Turistička organizacija Nemačke. Džeremi Fišer tako posećuje na primer muzički festival “Rok na prstenu” u Nirnbergu, Poršeov muzej u Štutgatrtu i modernu umetničku četvrt Medienhafen u Dizeldorfu, u Severnoj Rajni Vestfaliji.

Na njegovoj turističkoj mapi nalaze se ipak i klasične prirodne lepote i kulturne destinacije, kao što je Kraljevsko jezero u Bavarskoj, Vartburg u Tiringiji, dvorac Sansusi u Brandenburgu i Varneminde plaža u Meklenburg Forpomernu.

Ovo proputovanje podržava Turistička organizacija Nemačke i 16 državnih marketinških organizacija sa svojim gradovima partnerima. (danubeogradu.rs)

 

Comments