Otkrij koji si tip žene koja inspiriše - u odnosu na miris koji biraš

Sloboda se uvek nalazi na tankoj liniji između toplog i hladnog. Između onoga što želimo i onoga što moramo. Između milovanja sunca i svežine vode. Ona se često se nalazi u mirisu. Naša naga koža je nešto što čuvamo za senzualne trenutke koji su ogledalo naše intime. Zato, pažljivo biramo kako će ona da miriše. Sada i uvek, mi biramo da miriše na slobodu.

Sloboda nije samo stanje uma - ona predstavlja način života. Ona izaziva, bodri, daje samopouzdanje i pomaže da gorimo najsjajnijim plamenom. Sem što miriše, sloboda i inspiriše. Yves Saint Laurent je pomerio granice u umetnosti - upravo zbog toga što je bio inspirisan njome, i mirisom koji ostavlja za sobom. Slobodna žena je ona koja ispisuje život na sopstvenoj koži, a upravo te žene nas inspirišu.

Slobodna kao Paloma Picasso

Još jedna od muza koje su inspirisale vanvremensku umetnost YSL-a, bila je Paloma Picasso, ćerka španskog umetnika Pabla. Ova dizajnerka nakita pronalazila je lepotu na mestima gde drugi nisu imali hrabrosti ni da kroče. Dok se street art sedamdesetih godina smatrao vandalizmom, nju je inspirisao. Za rizike je potrebna hrabrost, a ako ste kao Paloma, znate da ona, kao i sloboda, dolazi u raznim oblicima. Dolazi, ali nikada ne prolazi. Vi se ne bojite promena, već ih shvatate kao izazov. Čaša vam nikada nije poluprazna, jer uživate u tome da dosipate piće. Ne bojite se da budete povređeni, baš zato što ste nekada bili i preživeli ste to. Znate kako da budete slobodni i kada ste sami i kada ste sa nekim, pa vam partner daje krila, a nikada okove. Uvek probate najegzotičniju hranu i prvi ulazite u mračnu prostoriju. Voda vas ne plaši, već smiruje. Hrabro biste koračali i divljim poljima lavande i užurbanim ulicama Maroka.

Na svoju kožu stavljate samo ono što vas čini još odvažnijom i slobodnijom, a to je Libre eau de parfum, jer on kombinuje esenciju lavande sa francuskih polja, sa senzualnim marokanskim cvetom narandže, i kreira jedinstvenu cvetnu fuziju koju komplementira smela nota akorda mošusa.

Slobodna kao Marisa Berenson

Marisa Berenson je takođe jedna od žena koje su inspirisale Yvesa Saint Laurenta. Ona je bila (i dalje je) zaštitni znak sedamdesetih godina, kada je zajedno sa Biancom Jagger bila stalni gost Studia 54. Pop art ikona, Andy Warhol, fotografisao je njeno venčanje, a zajedno sa Ringom Starrom, bubnjarom Beatlesa, otkrila je čari meditacije u Indiji. Ako ste kao i ona - slobodna, strastvena i autentična, pronaći ćete se u sledećim redovima. Nakon nekoliko godina traženja, konačno ste našli balans između srca i razuma. Dopuštate da vas srce vozi, jer znate da će, kada je potrebno, razum zakočiti. Zato ste toliko strastveni, jer vi ne idete glavom kroz zid, već srcem. A ono napravi prolaz čak i u armiranom betonu. Slobodu vezujete za vrele noći koje mirišu na vanilu, za mir u ritmu salse, za to da ne dopuštate nikome da vam se meša u život. Vi ste sami izabrali svoju destinaciju, pa nećete nikome ni dozvoliti da vam određuje putanju.

Birate da na svoju kožu nanesete nešto što miriše na slobodu bez pravila, a to je upravo Libre Intense parfem, koji pored nota kao što su lavanda i cvet narandže, sadrži i vanilu sa Madagaskara koja kultnom Libre parfemu dodaje jačinu koja odlikuje svaku strastvenu ženu.

Slobodna kao Catherine Deneuve

Iako je u svojoj karijeri uglavnom igrala žene ledenog srca, večna muza YSL-a, glumica Catherine Deneuve, bila je sve sem toga. Svojom gracioznošu ostavila je trag u kadrovima koje su režirali Roman Polanski, Luis Buñuel i François Truffaut. Lepršava, ali provokativna. Jaka, ali prozirna. Senzualna, ali slobodna. Kao i ona, kada lebdite u bestežinskom stanju, ne gubite balans. Kroz život ne zapinjete, već hodate laganim ali sigurnim korakom. Prijaju vam meke tkanine poput svile i satena, a sebe okružujete svetlijm bojama, jer vam tamne unose nemir. Omiljeni trenutak vam je kada sveži i mirišljavi legnete u čistu posteljinu. Toplotu vam ne donosi sunce već vetar, jer vas greje sve što nema težinu.

Zato na svoju kožu stavljate samo lagane note koje vas neće prikovati za zemlju. Libre Eau de Toilette inspirisan je prefinjenom aromom procvetalih listova čaja, a nova sjajno-zlatna nota belog čaja naglašava blistavost cveta narandže i pojačava svežinu lavande. Njegov nežni biljni i voćni miris takođe se meša sa cvetnim bogatstvom meke note đurđevka, ujedinjujući tako celu kompoziciju. Bistar zlatni akord belog čaja, sačinjen od kombinacije prirodnih i veštačkih sastojaka, čini parfem čistim, prozirnim i senzualnim baš kao što ste vi.