Verovatno si i sama jedna od onih devojaka koje vole na internetu da gledaju brojne tutorijale koji su u vezi sa šminkanjem. Ali, kao i kod većine, uvek se javi ona misao koja ti govori da nemaš baš toliko vremena da stvoriš savršenu šminku, od podloge, preko paleta za konturisanje, bronzera, pa sve do hajlajtera i rumenila. U poslednje vreme sve je više onih koje se odlučuju za jednostavnije šminkanje koje je nazvano strobing tehnika, a podrazumeva samo nanošenje hajlajtera kako bi se postigao isti, pa čak i bolji i lepši efekat, jer koža deluje lepše, svežije i naravno, dobija zaviljujući sjaj.

Korak 1

Ko još ima vremena da ujutru odvoji bar 45 minuta za šminkanje? Skoro niko! I za to postoji rešenje. Pomešaj svoj puder sa malo iluminatora, pa onda četkicom nanesi puder na celo lice, kao i inače kada se šminkaš, ali ćeš ovog puta dobiti poptuno svež izgled i blistav ten u samo nekoliko sekundi.

Korak 2

Sledeće jeste da učiniš da tvoji obrazi dodatno zablistaju. Biće ti potreban hajlajter za ovo, i to bi bilo najbolje da se radi o nekom tečnom, budući da oni u kamenu znaju da daju malo “brašnjavi” izgled kože koji nije baš privlačan. Tankom ili lepezastom četkicom nanesi hajlajter na vrhu jagodica u tankoj liniji, baš na onom delu gde se i inače svetlost najviše reflektuje kada pogledaš u ogledalo. Naravno, uvek ovakav kremasti hajlajter možeš da staviš i prstima, a efekat će biti sasvim isti.

highlighter 2 Za blistav ten: Najbolji način da naneseš hajlajter
Comments