U korporativnom svetu, kaže se da se treba oblačiti kao da odlazite na posao iz snova a ne na posao koji, zapravo, imate. Nemojte da vas zanesu standardi opuštenog oblačenja u današnjoj korporativnoj kulturi, gde muškarci nose japanke i gotovo da su zaboravili kako da vežu kravatu. Profesionalna arena zahteva trud s vremena na vreme. Evo, reći ćemo vam kako da dobijete taj poslovni stil i izgleda savršeno:

Budite smeli u kombinaciji kravate i odela

U priličnoj dosadnoj i jednoličnoj kancelariji, svetla kravata na opuštenom odelu će vas izdvojiti iz armije predvidivih muškaraca koji su uparili svoja tamna odela sa jednako tamnim kravatama. Svilene kravate su poslednji hit.

Pročitaj i ovaj tekst – Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

17 Za muškarce: Kako da izgledate savršeno na poslu?

Svilene kravate su poslednji hit

Džepne maramice

Maramica u obliku trougla koja stoji u džepiću je definicija muškog stila. Iako ne postoji neko pravilo uklesano u kamen koje se tiče kombinacije i uparivanja džepne maramice sa košuljom i kravatom, ključ je da budu idealno ukombinovane, i da stilski, a ni bojom ne odudaraju jedno od drugog. Ako izgleda dobro i ako se osećate dobro, jednostavno – izađite napolje. Džepne maramice mogu da budu ili jednobojne ili sa mustrom.

24 Za muškarce: Kako da izgledate savršeno na poslu?

Džepne maramice mogu da budu ili jednobojne ili sa mustrom

Mislite na roze

Pa, niko zapravo ne zna tačan momenat u kom su bela i plava postale oficijalne boje kancelarijske garderobe, ali – vreme je da se razbije ta monotonija. Uzmite u obzir neke neobične boje kao što je roze i uparite ih sa tamnim pantalonama i tamnom kravatom – poželjno je da obe boje budu iz iste palete. Ovako obučeni ćete sigurno privući pažnju, da ne pričamo o tome da neko od tih ljudi može biti vaš šef, koji će automatski početi da obraća više pažnje na vas i vaš rad!

Aksesoari

Kada odmarate ruke na stolu u sali za sastanke, prefinjen i sofisticiran statement sat će govoriti za vas. Takođe, vreme je da malo promenite stil i pređete sa ranca na elegantnu aktn-tašnu. Kada nosite ranac, izgledate kao muškarac koji je krenuo u teretanu i spreman je za izlazak. Aktn-tašna šalje poruku da ste profesionalac spreman da pokori svet!

45 Za muškarce: Kako da izgledate savršeno na poslu?

Sat, aktn-tašna ili novi ram za naočare – samo su neke od ideja za skupocen, poslovan izgled

Zapečatite stil ugodnošću

Ugodnost bi trebalo da bude prioritet – kao i oblačenje na osnovu građe tela. Uvek gledajte da se pred izlazak iz stana još jednom pogledate u ogledalu. Pa, sredite se, navucite čarape, zabacite ramena pozadi, ispravite se i spremni ste! Vaše držanje zahteva poštovanje, pa bi isto trebalo da zahteva i vaše odelo!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments