Svoje unutrašnje nemire možemo da smirimo tek kada ih dotaknemo. Sve dok od njih mahnito bežimo i pravimo se da ne postoje, oni će se uvećavati i napadati nas na raznim osnovama. Sve dok ih napadamo, borimo se sa njima, oni će bivati sve veći. Prvi korak je svakako prihvatanje svojih unutrašnjih nemira i prihvatanje da oni postoje.

Onog trenutka kada postanemo svesni svog straha i neprijatnosti koje u nama vladaju, nesuglasica, tek tada možemo da menjamo sebe i svet oko sebe. Meditacija jeste način da dopremo do dubina svoje duše i zato je fenomenalna ne samo u izazovnim danima, nego u svim danima ovog života. 

Dobrobiti koje donosi meditacija su mnogobrojne. Utiče na poboljšanje imunog sistema, pre svega zbog toga što se kroz meditaciju smanjuje stres, a poznato je da stres i te kako može da oslabi imuni sistem. Stres je uzročnik i mnogih kardiovaskularnih problema i zato kada se on kroz meditaciju svede na minimum, znači da je manje i ove vrste problema. Nakon niza meditacija i kontinuiranog praćenja svojih osećaja vaša koncetracija će biti bolja, imaćete mnogo više razumevanja za druge i što je najvažnije – nećete biti frustrirani. Ne treba govoriti o tome da kada pogledate duboko u sebe dolazi do otkrivanja mnogih stvari kojih možda niste bili svesni, a samim tim vaša kreativnost će pre doći do izražaja… I ovo su samo neke od prednosti meditacija.

U kućnim uslovima, dobro će vam služiti sledeće aplikacije:

Aplikacija Calm 

U pitanju je aplikacija koja je besplatna za početnike. Ono što je interesantno kod ove aplikacije jeste što ima mnogo opcija. Dakle, prilagođena je svima i svemu. Možeš da izabereš meditacije za ublažavanje stresa, za bolji san, za anksioznost, sreću, zahvalnost i još mnogo toga. Možeš da odabereš i programe, u zavisnosti od trajanja. Ukoliko si početnik, onda će ti svakako prijati da meditiraš kraće. I da, u početku će ti biti teško, nećeš moći da obuzdaš svoje misli, nećete ti prijati taj položaj, pogotovu ukoliko si hiperaktivna ili hiperaktivan. Ali to je samo jedan od razloga da još intenzivnije nastaviš sa meditacijom. Videćeš da će ti biti potrebno kratko vreme da stekneš neku vrstu navike i da ovo sve počne da te ipsunjava. 

Comments