Kada je u pitanju izbor naočara za vid, veoma je važno obratiti pažnju na boju i oblik rama, kako bi se uklopio uz vaš oblik lica, boju kose i očiju. Ukoliko odaberete pogrešan model, on može potpuno izmeniti vašu pojavu i eventualno istaći neke karakteristike vašeg lica koje nisu toliko dopadlive. Da bismo vam pomogli, istražili smo koji oblik rama odgovara određenom obliku lica.

Dijamant

Ako imate lice u obliku dijamanta, sa jakim jagodicama i uskom bradom, smatrajte se srećnim, jer je to najređi oblik lica. Vama zato stoji smeli ram u obliku mačijih očiju. “Mačkaste” naočare sa naglašenim delom kod obrva istaći će vaše crte lica.

x48ofti0 Za svaki oblik lica: Popularni ramovi za naočare

Duguljasto

Ako imate lice koje je duže nego šire, sa ravnom bradom i dužim nosem, vama će stajati naočare koje će dati širinu vašem licu. Vama stoje veliki, masivniji okviri. Popularne “štreberske” naočare su kao stvorene za vas.

dwayctpe Za svaki oblik lica: Popularni ramovi za naočare

Ovalno

Ako imate takav oblik lica da imate užu bradu nego čelo, vama će biti veoma zabavno da birate naočare za vid, jer vam skoro svaki oblik dobro stoji. Ovakav oblik lica smatra se idealnim zbog svojih proporcija, tako da možete slobodno da birate onakve naočare kakve vam se dopadaju.

l8wg7mcc Za svaki oblik lica: Popularni ramovi za naočare

Četvrtasto

Ako vam je lice iste dužine i širine, onda želite da malo umekšate svoje crte lica. To ćete postići tako što ćete odabrati ovalni oblik rama i to tako da naočare budu duže nego šire kako biste vizuelno izdužili lice.

wx4dy70a Za svaki oblik lica: Popularni ramovi za naočare

Okruglo

Ovakvom licu je potrebno malo definisanijih linija. Odaberite naočare sa oštrim uglovima koje će učiniti da lice izgleda duže i uže. Stajaće vam svaki oblik rama koji je suprotan od oblika vašeg lica.

uk114w9l Za svaki oblik lica: Popularni ramovi za naočare

Trouglasto

Ako vam je široko čelo, ali i jagodice, a brada izuzetno uska, odaberite model koji ima naglašen gornji deo, možda čak i sa nekim detaljima, dok će donji deo biti što svedeniji.

a6334 Za svaki oblik lica: Popularni ramovi za naočare

Obrnuti trougao

Ovakav oblik lica podrazumeva da imate široku bradu i jake vilične kosti. Možda je najbolje da odaberete naočare bez rama ili neki u svetlim i neutralnim bojama. Oblik neka bude četvrtast sa naglašenim spoljašnjim uglovima u gornjim delovima.

b7e84gxe Za svaki oblik lica: Popularni ramovi za naočare

Lenka Gatić

Comments