Postoji samo nekoliko filmskih ikoničnih party scena, a jedna od njih je ona u stanu Holly Golightly (Audrey Hepburn) iz, sad već legendarnog ostvarenja, Breakfast at Tiffany’s iz 1961. godine. Hollyni autfiti možda u prvom trenutku kradu svaku scenu, ali njen stan u 169 East 71st Street – sa oskudnim dekorom koji čini bogato snabdeven bar, kada za kupanje koja je postala sofa, prazna polica koja u toku filma konačno dobije jednu knjigu, i mačka – isto toliko je deo Upper East Side fantazije Trumana Capotea koliko i Hollyna mala crna Givenchy haljina.

Sad, Upper East Side kuća koja je služila kao pozadina u filmu, iz koje je ulazila i izlazila Holly Golightly (unutrašnjost stana je snimana u studiju) – dostupna je za iznajmljivanje na sajtu Inspirato.

U stvarnosti, u hodniku nema Paula Varjaka (George Peppard), ali možete imati celu zgradu samo za sebe. Velika gradska kuća iz 1910. godine ima pet spratova sa četiri spavaće sobe, vinski podrum sa šankom, biblioteku, zatvoreni staklenik, terase i popločano dvorište na nivou bašte – sve luksuzno opremljeno u starom njujorškom glamuru.

Inspirato sad upravlja domom, tako da, za razliku od iznajmljenog Airbnba, obećava usluge kućepazitelja i opremljen frižider. Pored toga, lokacija je samo nekoliko blokova udaljena od Central parka, a kratka šetnja do vodeće Tiffany radnje na Petoj aveniji, čini ovu kuću za odmor podjednako praktičnom i nostalgičnom.

Snaga pesme Moon River

Da li se i vi rastužite kad čujete pesmu Moon River? Mi svaki put, a i oči nam nakratko zasuze. To se dešava baš iz razloga što smo je, pored prelepih, emotivnih stihova, povezali sa Audrey Hepburn, čija Holly je uz gitaru peva na protivpožarnim stepenicama dok je sluša Paul Varjak. Zanimljivo je to da je, nakon prvog prikaza filma koji je naišao na mlake reakcije, Martin Rackin, izvršni producent studija Paramount Pictures, predložio da se pesma izbaci iz filma – na šta je Audrey Hepburn uzviknula: Samo preko mene mrtve! dodajući niz slikovitih reči kako bi zaustavila takvu ideju. Kao što znamo – uspelo joj je, i drago nam je da je u tome istrajala.

Comments