Muzička scena je dinamičan prostor i zaista nikada ne znam kada će se odjednom pojaviti neko novo lice koje će uzdrmati sve, i bez kog kasnije neću moći da zamislim muziku. To je kao kada bih vam sada rekla – hej, sećate se vremena kada Billie Eilish nije postojala? Deluje nezamislivo, zar ne?

U ovoj godini, takav mali šok desio mi se kada sam saznala za Chloe x Halle, i njihov album “Ungodly Hour”. Da, priznajem, nisam ih otkrila pre dve godine kada su izdale svoj debi album “The Kids Are Alright”, ali taj album je ipak daleko manje zreo projekat od ovog sad. Što je takođe dobar znak, jer pokazuje koliko brzo i odlučno njih dve napreduju u svom muzičkom i vizuelnom izrazu.

Sestre Chloe i Halle, koje se bave produkcijom, ali i pišu i izvode svoju muziku, su talentom, već na početku svoje karijere, privukle velika muzička imena koja žele sa njima da sarađuju. Njihov neodoljivo zanimljiv, inovativan ali i pomalo oldschool R&B album “Ungodly Hour” producirala je niko drugi do kraljica ovog muzičkog pravca Beyonce, ali u produkciji je učestvovao i legendarni kompozitor i producent Scott Storch. Beyonce je Chloe i Halle otkrila na veoma zanimljiv način, još kada su 2015. godine na svom YouTube kanalu postavile obradu njene pesme “Best Thing I Never Had”, nakon čega su potpisale ugovor sa njenom produkcijskom kućom Parkwood Entertaintment, a otvarale su nastupima i njene koncerte na turneji “The Formation World Tour” 2016. godine.

Za ovako mlade muzičarke, pokazale su izuzetan talenat i poznavanje muzike, i sigurna sam da ih čeka neverovatno duga i ispunjena karijera. Pored muzike, oprobale su se i u glumačkim vodama, a Halle Bailey izabrana je da igra ulogu princeze Ariel u live action remake-u crtanog filma “Mala Sirena”.

Comments