Ne zaslužuje je. Uopšte. Samo je izaziva. I dobro joj ide. Dakle, sad svi pišu o njoj, pa moram i ja. Aktuelno je. Samo meni uopšte nije jasno šta je aktuelno. Neka pevačica, koja propagira neke zadrte stavove? Ona je poznata (ja sam juče prvi put čula za nju), ona ima uticaja i to je opasno zbog omladine. Omladina je maloumna? Na nju ima više uticaja neka albanska londonska pop-zvezdica, koja je čak malo i živela u svojoj Kosovorepublici, nego njihovi roditelji (koji možda isto žive po inostranstvima), pedagozi (koji se vajkaju zbog grozota školskih planova i programa, a ipak ih ispunjavaju), više nego domaće muzičke muzičke zvezde (a, da, EKV je muerto tuto kompleto).

Pa, to jeste vrlo zabrinjavajuće. Zapravo, zastrašujuće je do beznadežnosti.  Ali nije aktuelno. Obezumljivanje se dešava već decenijama, to je stara vest. Plasira se kroz obrazovni sistem, kroz ustanove i institucije, kroz politiku, sport, kulturu, zabavne televizijske sadržaje, kroz droge i njuejdž … Kroz implataciju potrošačkog mentaliteta i amputaciju duha i devalvaciju vrednosti. Ali na to smo oguglali. 

lipa prva e1595419608816 Zašto Dua Lipa zaslužuje našu pažnju?

Pa neka gugla ko nema u vugla. Kao što sam ja guglala gospođicu brezu, pošto nemam u glavi folder za takve informacije. Uopšte mi se ne primaju. I na naprimavaju me. Ali, mnogi su se primili na bukvu, pa oštro osuđuju njen nacionalistički angažman, koji je uzburkao umreženu javnost, gore nego korona i protesti zajedno. Jer, aktuelno. Na koronu smo navikli, na izbore smo oguglali, protesti su se ofucali, maloletnički slučaj Baka Praseta je davna prošlost, daj sad neko novo čudo za tri dana. 

Evo dajem svoj doprinos davanju važnosti aktuelnim sadržajima, obezvređivanju suštine i promociji površnosti. Samo me podsetite, na šta ono beše utiče uticajna mis lucerka? Na spuštanje praga granične inteligencije? 

Comments