Ukoliko si u potrazi za destinacijom koja uključuje sve, počevši od veličanstvenih oblakodera i moderne arhitekture koja ostavlja bez daha, preko drugačije, egzotične kulture pa sve do savršenih “pozadina” za tvoje Instagram fotografije, onda je Dubai za tebe “must visit”! Ne samo da se ovaj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima skoro pa preko noći razvio, već je istom brzinom postao i omiljena destinacija za odmor, otprilike, celog sveta za šta postoji veoma dobar razlog ili makar više njih.

Sam dolazak u Dubai je avantura sama po sebi. Budući da se ovaj grad nalazi skoro pa na drugom kraju sveta, put do tamo je zaista uzbudljiv. Naravno, najlogičnije je da putuješ avionom, a samu činjenicu da se nalaziš među oblacima možeš da doživiš kao svojevrsni beg iz realnosti. Samo sedneš, po mogućstvu pored prozora, opustiš se, slušaš omiljenu muziku i posmatraš nebo. Osim toga, njihovi avioni su opremljeni najsavremenijom tehnologijom (poput, recimo Wi-Fi-a i televizora sa preko 2500 kanala), hrana nije ni nalik očekivanoj već je zaista ukusna, kao u restoranu, a moći ćeš da probaš i neka od njihovih nacionalnih jela čak i pre nego što sletiš. Treće, u avionima prve klase postoji čak i spa. Spa! Dovoljno rečeno, verujem.

dubai 1 Zašto Dubai treba da bude tvoja must visit destinacija?

Zaboravi na subotu i nedelju. Mislim, nemoj. Samo hoću da kažem da u Dubaiju vikend počinje u petak! Nije li to sjajno?! Naravno, početak vikenda se proslavlja odgovarajućom večerom, a u ovom gradu možeš pronaći pregršt odličnih restorana koji, osim ukusne hrane, čiji se asortiman proteže od španske do američke (plus su tu i one kuhinje između), nude i sjajne svirke uživo koje će doprineti tvom uživanju u njihovim poslasticama.

dubai 2 Zašto Dubai treba da bude tvoja must visit destinacija?
Comments