Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Duhovni učitelji stalno ističu kako je zahvalnost isceljujuća i kako je neophodno da je praktikujemo na dnevnom nivou. Osećanje zahvalnosti podstiče sve pozitivno u nama – prihvatanje, ljubav, kreativnost, spontanost, a sva ta dobra energija održava naše mentalno i fizičko zdravlje i ravnotežu.

Psiholozi imaju drugačiju terminologiju i načine saznanja, ali suština je ista – zahvalnost je lekovita i dragocena na mnogo načina. Neka istraživanja bila su usredsređena na izražavanje zahvalnosti u bliskim odnosima i utvrdila su da jednostavno „hvala“ izrečeno iskreno, jača spone među bliskim osobama, osnažuje poverenje i bliskost.

Zahvaljivanje i navika ljubaznog i pozitivnog ophođenja među partnerima povećava osećanje zadovoljstva i sklada u vezi, ali istraživanja su uočila još jednu bitnu komponentu. Izražavanje zahvalnosti utiče na nivo odgovornosti među partnerima, kao i među prijateljima i rođacima.

Kada izrazite zahvalnost, vaš mentalni fokus je na dobrim stvarima koje ta osoba čini za vas – vidite je u pozitivnom svetlu, baš onako kako savetuju i duhovnici i psiholozi. Držanje pažnje na dobrim i pozitivnim stvarima, neguje i održava odnose – inače smo u opasnosti da ljubav, razumevanje i podršku uzimamo zdravo za gotovo, dok svoju energiju trošimo na kritiku i negodovanje zbog stvari koje nam se ne sviđaju. Negativnost u odnosima može da preuzme, da postane dominantna i da zatruje odnose, koji bi mogli da budu stabilni i ispunjavajući, ako bismo ih negovali pozitivnošću.

Editors choice