WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna

Jednostavni trikovi da ubrzaš metabolizam i pripremiš telo za leto

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

1/2

Duhovni učitelji stalno ističu kako je zahvalnost isceljujuća i kako je neophodno da je praktikujemo na dnevnom nivou. Osećanje zahvalnosti podstiče sve pozitivno u nama – prihvatanje, ljubav, kreativnost, spontanost, a sva ta dobra energija održava naše mentalno i fizičko zdravlje i ravnotežu.

Psiholozi imaju drugačiju terminologiju i načine saznanja, ali suština je ista – zahvalnost je lekovita i dragocena na mnogo načina. Neka istraživanja bila su usredsređena na izražavanje zahvalnosti u bliskim odnosima i utvrdila su da jednostavno „hvala“ izrečeno iskreno, jača spone među bliskim osobama, osnažuje poverenje i bliskost.

Zahvaljivanje i navika ljubaznog i pozitivnog ophođenja među partnerima povećava osećanje zadovoljstva i sklada u vezi, ali istraživanja su uočila još jednu bitnu komponentu. Izražavanje zahvalnosti utiče na nivo odgovornosti među partnerima, kao i među prijateljima i rođacima.

Kada izrazite zahvalnost, vaš mentalni fokus je na dobrim stvarima koje ta osoba čini za vas – vidite je u pozitivnom svetlu, baš onako kako savetuju i duhovnici i psiholozi. Držanje pažnje na dobrim i pozitivnim stvarima, neguje i održava odnose – inače smo u opasnosti da ljubav, razumevanje i podršku uzimamo zdravo za gotovo, dok svoju energiju trošimo na kritiku i negodovanje zbog stvari koje nam se ne sviđaju. Negativnost u odnosima može da preuzme, da postane dominantna i da zatruje odnose, koji bi mogli da budu stabilni i ispunjavajući, ako bismo ih negovali pozitivnošću.

Editors choice