Život na visokoj nozi: 12 stvari koje su pravi #luxurylifegoals

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

U trendu je originalan nakit kao izraz individualnosti – evo gde možeš da ga nabaviš!

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

#musthave aksesoar za leto u stilu Grace Kelly

#weekendescape: Sve što ti je potrebno za romantičan piknik u francuskom stilu

#travelinspo: Nove destinacije koje će tek postati pravi hit!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

3 frizure za maturu koje možeš napraviti sama!

1/2

Antioksidansi – sigurno si čula za njih, a verovatno znaš da su organizmu jako potrebni, a još više korisni. Ova prirodna jedinjenja štite naša tela od slobodnih radikala koji nastaju kao nusproizvod metabolizma, uklanjaju vidljive znakove starenja kože čuvajući njen mladoliki izgled i usporavaju degradaciju ćelija generalno.

Dakle – antioksidansi izuzetno, izuzetno važna i bitna jedinjenja. Razumeli. Sve jasno.

Ipak, antioksidansi imaju još jedan efekat na telo, koji posebno može da ti pomogne u pripremi za letnju sezonu. Naime antioksidansi pomažu organizmu da koristi insulin bolje i efektivnije, što znači da stabilizuju nivo šećera u krvi, čime se podiže celokupno sagorevanje kalorija, a samim tim i ubrzava metabolizam.

8 1 Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto

Kad se pomenu antioksidansi svi odmah imaju asocijaciju na voće i povrće, i kako je zapravo reč o ishrani (da ne kažemo dijeti) koja je puna salata – što onih od voća, što od povrća – i pomisle: “Pa, dobro, da, naravno da ću time ubrzati metabolizam / izgubiti višak kilograma / detoksirati organizam, ali ću i biti gladna i ovo je preveliko odricanje za mene”.

Međutim, tu grešiš. Da, voće i povrće sadrži oksidanse, ali se ova “magična” jedinjenja ne nalaze samo u njima. Zapravo, kriju se u nekim namirnicama bez kojih ne možeš da zamisliš početak, a verujemo i ostatak dana, a osim toga tvoj jelovnik može biti toliko raznovrsan i zanimljiv da ćeš jednostavno i sa uživanjem da “usvojiš” ovaj način ishrane.

Kako treba da izgleda tvoj jelovnik bogat antioksidansima?

Dan započinješ kafom? Ovo ne treba da bude pitanje – sigurni smo da dan započinješ kafom. A da li si znala da je kafa namirnica posebno bogata antioksidansima? Šta više, po količini antioksidanasa, između crnog i zelenog čaja, crnog vina, kakaa i kafe, kafa je na prvom mestu – a pritom je i namirnica koja ne goji!

5 3 Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto

Dakle, za početak, ne moraš da radiš ništa mnogo drugačije od onog što si radila i do sada – započinješ dan kafom i popiješ još dve šoljice tokom dana. Razlika koju predlažemo da napraviš jeste da izabereš Doncafé Green active kafu koja je obogaćena dodatkom prirodnog ekstrakta sirove kafe u kojoj je očuvana visoka koncentracija antioksidanasa, uz nepromenjen ukus domaće kafe.

Sirova kafa je zapravo najveći izvor hlorogenske kiseline, jednog od najmoćnijih antioksidanasa, zbog cega Doncafé Green Active sadrži čak 30 odsto više ovih korisnih materija u odnosu na druge kafe.

Editors choice