Zvuči pomalo blesavo, ali led je jedna od najjednostavnijih stvari, a najboljih koje možeš da primenjuješ u svojoj dnevnoj nezi kože. Kockice leda za tvoje lice je jedan od najbržih načina da vratiš svom licu u samo nekoliko minuta svežinu, pritom može mnogo da pomogne kod bubuljica, bora i podočnjaka!

Svakodnevno ti je dovoljno da izdvojiš dva minuta da svoje lice u kružnim pokretima izmasiraš kockicama leda, naročito kada su u pitanju letnji dani i spremna si da kreneš napolje. Još jedna velika prednost leda je ta što sužava pore, pa ostavlja tvoje lice veoma glatkim.

Takođe, pre no ga zalediš, možeš u kalup staviti tvoje omiljeno voće poput narandže, jabuke ili šipak koji su bogati antioksidansima koji su potrebni tvojoj koži. Takođe ti ovo može mnogo pomoći ako imaš problem sa bubuljicama.

Nije mnogo pametno da led stavljaš direktno na kožu, najbolje je da ga umotaš u krpu ili peškirić kako pa tek onda da naneseš na kožu. Na ovaj način možeš da smanjiš količinu bubuljica, izlečiš opekotine od sunca kao i upale kože. Pritom, masaža kockicama leda može da osveži tvoj ten tako što stimuliše cirkulaciju. Ako zamrzneš mleko ili krastavac, može poslužiti kao jako dobar i zdrav piling za tvoje lice, dok zeleni čaj ili čaj od žalfije ublažava podočnjake.

Ono što je pomalo i smešno je to što sigurno imaš led u frižideru, a ovaj tretman lica ti je i besplatan!

Samo neke od prednosti ledene vode za lice i generalno za tvoju kožu su što ublažava bubuljice, kao i akne, pogotovo ako imate cistične akne. Čak može i da ublaži bol, mada imaj u vidu da su bubuljice pune bakterija, zato budi veoma oprezna prema nanošenju kocki leda na lice. Kocke leda nisu samo za akne, ukoliko patiš od rozace, led će umanjiti tvoju upalu. Koristi se tako što opereš lice i obrišeš ga čistim peškirom. Nakon toga zamotaj kockice leda u čist peškir ili stavi u plastičnu kesicu, a potom nasloniš na bubuljice ili akne minut, pa napraviš pauzu pa ponoviš opet. Takođe, led podstiče cirkulaciju i zateže kožu.

Comments