Najbolja prijateljica je kao sestra koju ste imali priliku da sami odaberete (ili je ona možda odabrala vas). Ona vam je poput sestre, naročito ako ste jedinica, a bez najbolje prijateljice život je daleko više siv i ima manje smisla. Ako imate najbolju prijateljicu koja je svoja, samopouzdana i nepokolebljiva u svojim željama i ambicijama (ili ste možda vi nekome ta prijateljica?), znate koliko znači pored sebe imati nekoga ko vam može biti inspiracija ili uzor. Ako ne, želimo vam da takvu osobu nađete, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo razloge zbog kojih bi svako na ovom svetu trebalo da ima samostalnu i snažnu najbolju prijateljicu.

Ona će vas inspirisati da budete bolji

Ona će vas inspirisati i motivisati samim svojim postojanjem i radom na sebi. Kada ste okruženi ljudima koji su vredni, radni, veruju u sebe i ne odustaju od svojih snova, i vi imate kako potrebu, tako i elana da i sami sebi date šansu – kao što su oni to za sebe učinili. Vaša najbolja prijateljica ne mora navijati za vas (iako će ona to drage volje učiniti), da biste vi postigli uspeh. Samo posmatranje njenog uspeha i snage koji je u njega uložila biće dovoljna motivacija za vas da se i sami pokrenete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Rose (@emmaleger)

Ona će biti vaša neumorna podrška

Naravno, najbolja drugarica je i najbolja podrška na svetu – jer vas ona poznaje i podržava u vašim željama, a ne mora biti pristrasna poput vaših roditelja ili uključena u vaš život koliko vaš partner. Roditelji često svoju decu ne podržavaju u poduhvatima koje oni sami smatraju manje značajnim, dok prijatelji to ne rade. Zato, ako imate iskrenu i uspešnu prijateljicu, znajte da ćete uvek imati nekoga na svojoj strani kada su ostvarenja snova u pitanju.

Ona je racionalna i praktična

Ona je naučila kako da ide kroz život, emotivna je i puna ljubavi, ali je i racionalna i praktična. Ona veoma dobro “navigira” kroz životne bure i oluje, i spremna je da vas poduči svim svojim tajnama. Sa njom ćete se uvek osećati bezbedno i uvek ćete znati na čemu ste, bez ikakvih laži i prevare. Odnos sa najboljom prijateljicom verovatno će biti jedan od najtransparentnijih odnosa koje ćete imati u životu, a od nje uvek možete očekivati iskrenost i realan savet.

Ona nije ljubomorna na vas

Ako je vaša najbolja drugarica svoja i zadovoljna svojim životom, ona se neće osećati ugroženom zbog vašeg uspeha. Štaviše, radovaće se zajedno sa vama i biće vaša podrška u svakom trenutku. Ona vam neće zabosti nož u leđa i neće potajno navijati za vaš neuspeh, jer je svesna da to što vi sijate neće ugasiti njenu ličnu vatru.

Comments