Sigurno ste primetile da većina žena koje aktivno treniraju piju ovaj napitak svakodnevno. Bez obzira na to da li trenirate rekreativno ili profesionalno, potrebno je da imate dovoljan unos proteina. Glavni su i najvažniji nutrijent za naš organizam koje možemo dobiti kada popijemo protein šejk. A zašto je važno popiti ga baš pre treninga?

Pre svega, važno je da napomenemo da je dnevni unos proteina koji je potreban 120g, bilo kroz hranu ili protein šejk. Održavati i konzumirati dovoljnu količinu proteina kroz hranu nije nimalo lak zadatak. Posebno je teško ukoliko usled nedostatka vremena ne možemo da organizujemo i uspostavimo pravilnu i odgovarajuću ishranu.

Proteini su glavni i najvažniji nutrijent za naše telo i mišiće, gradivni su materijal za rast i optimalno funkcionisanje. Poseduju antitela koja nas štite od infekcija i hemoglobin (koji pomaže u prenosu kiseonika iz pluća u ostale delove tela, kao što su upravo mišići) koji je nužan za sve nas koje treniramo. Kada našem telu nedostaje proteina može da dođe do pojave viška kilograma, ali i pogoršanja zdravlja kože i kose. Zato protein šejk može da pomogne, a veoma se brzo razgrađuje u našem telu. 

Ovaj napitak sadrži prirodne proteine i pomaže u održavanju vaše težine, stanja mišića i njihovom boljem funkcionisanju, a i smanjenju krvnog pritiska. Zato je posebno preporučljivo da se ovaj šejk pije kada želimo da se otarasimo viška kilograma, jer pored svega redukuje i procenat masti u telu. Proteinsko piće sadrži veoma mali broj kalorija (svega 130kcal po jednom napitku), a veliku količinu proteina (oko 20g). Skoro ista količina proteina koju dobijamo od mesa. Sjajno, zar ne?

Comments