Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Zašto muškarcima treba emotivno vaspitanje

Zašto muškarcima treba emotivno vaspitanje

1/2

Oni su dobri u zaljubljivanju, jednako kao i mi – nose ih osećanja i žestoke strasti, koje ne mogu da potisnu i racionalizuju, ali kad naboj hemije opadne i kad je potrebno graditi i čuvati vezu,u tome su muškarci vrlo često krajnje neuspešni. Čak toliko da oteraju od sebe devojku do koje im je stalo, zato što ne umeju da se ponašaju kako treba, zato što ne vode računa i ne ulažu u odnos, puštajući da se stvari odvijaju „spontano“ nesvesni toga da se ono što se ne čuva i ne neguje, neće razvijati, nego će stagnirati, ugasiti se i nestati. Devojke su zato često u situaciji da se povlače povređene, jer nisu spremne da nekoga vaspitavaju i čude se zašto je to uopšte potrebno.

Neki muškarci su dovoljno senzitivni i dovoljno svesni da im je ljubav veoma važna, pa se sami vaspitavaju, uključujući se u vezu, trudeći se da shvate kako će stvari bolje funkcionisati i o čemu treba više da vode računa, da bi funkcionisale.

elena cordery 114707 unsplash 1 Zašto muškarcima treba emotivno vaspitanje

 

Ali mnogi ostaju isključeni i teže da se distanciraju, ne žele da ulažu u odnos, plaše se da će izgubiti sebe i svoju slobodu i ostaju večito emotivno nevaspitani. Zato se devojke često raspituju o bivšim vezama svojih momaka, da bi utvrdile da li on uopšte ima nekog iskustva u ozbiljnoj vezi, a često se i čude kako je neko mogao da prođe kroz dve ili tri duže veze, a da i dalje ništa ne zna o vezama. I to je prva stvar na spisku ponašanja emotivno nevaspitanog muškarca.

Nema pojma o vezama

I da, možda se ne radi o iskustvu, jer imao je i veze i vezice i šeme i zna razliku između odnosa u kome mu je stalo samo do seksa i onog u kome mu je stalo do osobe. Ali nekako je uspeo da se provuče kroz te veze neokrznut emotivnim vaspitanjem – imao je iskustvo odrasle osobe, a odabrao je da ostane na nivou Petra Pana, večitog dečaka, koji samo želi da se zabavlja i ne razmišlja ni o posledicama, ni o budućnosti. Ako ti je stalo do njega i ako vidiš da je i njemu stalo do tebe, ali ne ume bolje, pokušaj da mu objasniš da treba da se potrudi da te bolje razume i dublje upozna, kao ženu i kao osobu.

Sebičan je

Kao da su žene prirodno ili vaspitanjem (ili i jedno i drugo) usmerene na davanje, razumevanje, empatiju, saradnju. Nama je lakše da pokažemo velikodušnost, čak i kad treba da savladamo svoje sebične porive i da se potrudimo da iznesemo čin nesebičnosti, koji nam teško pada. A njima teško pada da se uopšte suoče sa svojom sebičnošću i da pokušaju voljno i svesno da je koriguju.

On će možda biti nesebičan u gestovima zaštite, u deljenju poslednjeg parčeta čokolade sa tobom, ili će podneti malo hladnoće da bi se ti ugrejala ogrnuta njegovom jaknom. Ali će zato biti emotivno sebičan – tražiće više potvrda ljubavi nego što je spreman da ih pruži, očekivaće da ti njegova udobnost, njegove potrebe i želje budu na prvom mestu, bez ideje da može ponekad da se dekomodira ili žrtvuje zarad tvojih potreba i tvoje dobrobiti.

Editors choice