Ako očekujete da će vam porodica pomoći u nastojanju da održite vezu ili brak, verovatno ćete se razočarati, a možda i zaprepastiti. Deluje kao da su na vašoj strani, ali nikako nisu na strani vaše veze. I uopšte se ni jednog momenta ne zamisle i ne zapitaju, da li je za vašu sreću važno da vam veza uspe i da je oni ne miniraju – iako će pod zakletvom tvrditi da im je vaša sreća najvažnija.

Porodica očekuje da ne menjate vrednosti koje ste nasledili

Ne pada im na pamet da ćete možda usvojiti neke vrednosti koje vaš partner donosi iz svoje porodice, ili da vi i vaš partner treba da postavite svoja sopstvena pravila i vrednosti. Oni će se osećati iznevereno, ako rešite da napustite porodične tradicije i navike i uopšte im neće biti važno to što je vama važno da u svojoj vezi ustanovite vrednosti koje odgovaraju vama i vašem partneru. Ljutiće se i na svaki način se ponašati prema vama kao prema nezahvalnom detetu, a ako ih optužite za sebičnost, ljutiće se još više, a vi ćete se osećati kao dete.

To je moćna taktika, ali ne podležite -nemojte se ponaštai detinjasto i vaditi se da stvari tako stoje, jer vaš partner to želi – stanite iza zajedničkih odluka, iako vas tome nisu naučili u porodici.

5 razloga zašto porodica minira vašu vezu1 Zašto ti porodica minira vezu
Comments