Krhki smo i prolazni, a to sve bolje shvatamo sa svakom novom borom. Istina je da je čovek mlad onoliko koliko se oseća mladim, koliko je vitalan i živog duha. Ali je istina i da možemo da izgledamo mnogo mlađe zbog čarolije kozmetike i nege. I istina je da želimo da primenimo sve istine i sve trikove, da bismo se osećali bolje i izgledali mlađe.

Na ovim istinama počiva savremeni trend lepote i mladosti – ničija starost ne mora da se meri godinama i niko ne mora zaista da izgleda staro, starost više ne predstavlja gubitak lepote i mladosti, nego privilegiju mudrosti i iskustva.

zasto sam prestala da se plasim starenja 1 Zašto sam prestala da se plašim starenja (BLOG)

Danas su žene takozvanih srednjih godina lepotice i niko ih ne smatra starim samo zato što imaju preko 40 godina. A nisu čak ni glumice i pevačice, nego obične savremene žene, koje rade, imaju decu i porodicu i nastoje da vode ispunjen život, kao vi, kao ja.

Uvek sam primećivala takve žene i divila im se, iako sam bila suviše mlada da bih razmišljala o približavanju srednjim godinama i o tome šta to znači. Ali vreme prolazi veoma brzo i sada ne moram da razmišljam – osećam u svom telu i na svojoj koži šta to zapravo znači. Uplašila sam se. I pronašla sam hrabrost i način i prestala da se plašim, jer znam sve o onim istinama sa početka priče. Jer ne moram ništa da izgubim. Mogu da se menjam i da starim, ali zapravo dobijam u integritetu i vrednosti, a moje godine imaju svoju lepotu, jer ja imam tu moć. I te mogućnosti. Ne moram da izgledam istrošeno i umorno kao moja baka, koja je sa 40 već bila starija žena – tako je izgledala, iako se nije tako osećala. Ali ona nije imala savremene izbore, koje ja imam.

Comments