Bivši imaju tendenciju da se pojave baš kad ste se konačno sabrali i krenuli dalje, ili kad je već prošlo toliko vremena, da su sećanja na bolne stvari izbledela. I vi ste nečija bivša ljubav, koja se sigurno bar jednom u životu nekome vratila, odnosi često „recidiviraju“ iz raznih, sebičnih i manje sebičnih razloga. Ovo su najčešći. 

Imate novu vezu 

To je ponekad pokretač za bivšeg, čija posesivnost se nije ugasila, iako možda nikad nije ni bila potkrepljena dubokim osećanjima. On ne želi da budete srećni sa nekim drugim, pa će dati sve od sebe da ponovo budete nesrećni sa njim. I usput će dokazati svoju moć. 

Potreba za emocionalnom podrškom u krizi 

Možda bivši prolazi kroz težak period u svom ljubavnom životu, karijeri, porodici i treba mu uteha i podrška. Obraća se vama, jer je navikao da to čini – i ranije ste uvek bili tu za njega i prosto ne vidi ko bi ga bolje razumeo, od vas, a možda i nema nikog u koga ima dovoljno poverenja. Kada vam se bivši obraća tražeći pomoć, on ne shvata koliko je sebičan, koliko prekoračuje granice i koliko to vama može da smeta ili boli. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Nema nikog drugog ko je bolji od vas 

Posle nekog vremena, bivša ljubav može shatiti da ste vi ipak bili najbolji, odnosno, da mu je sa vama bilo najbolje. To mogu biti iskreni i duboki uvidi i on se može kajati što vas je povredio, izgubio, što vas nije dovoljno cenio i može se zaista potruditi da vam to nadoknadi. Ali u praksi, ovo retko uspeva. Mada vredi pokušati, retko ne znači nikad. 

Sentimentalnost i patetika 

Bivši vas se setio – neko je pričao o vama, gledao je slike, slušao muziku, pratio neki sadržaj koji je uvek rado delio sa vama (i koji možda sada nema sa kim da podeli, jer aktuelnog partnera možda ti sadržaji uopšte ne zanimaju) i tako raznežen vam se obratio. To može biti samo trenutno osećanje, može vam čak i biti drago zbog toga, ali to nikako ne znači da treba da pokušate da nastavite vezu. Ili da treba vi da zovete bivšeg svaki put kad ga se setite, ili kad vas obuzme sentiment. 

Comments