Racionalnost – nova veza bi bila suviše zahtevna 

Teško je pronaći ljubav, negovati je i čuvati. Stara veza bi mogla da izgleda mnogo privlačnija od nove, kad se svi rizici i potrebe procene i izvagaju. U redu, to je sasvim pošten motiv za povratak staroj ljubavi, ukoliko se oboje tako osećate – da nećete naći nekog boljeg i da ćete izgubiti vreme pokušavajući da nekoga upoznate i gradite sa njim sve iznova (da biste možda ustanovili da to nije prava stvar). 

Osnaživanje samopouzdanja 

Bivši se vraća kod vas, tražeći ohrabrenje i podršku, jer je to nešto što ste mu uvek pružali. Možda ne u zdravom, podržavajućem odnosu, već time što ste uvek reagovali na neke stvari, što zna koje okidače treba da pritisne, da bi od vas dobio ono što mu treba – možda ispad vaše slabosti, ljutnje, plača, bespomoćnosti, bilo šta od čega se njegov ego nadima i raste. Bilo da dolazi po komplimente ili uverenje da još uvek može da vas izludi, to je nešto što traži njegov ego. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Seks

Nije tako lako naći nekog ni za seks varijantu, bez obaveza. Ako nemate vezu, a hoćete seks, onda morate imati više partnera, ili ih često menjati, a čak i kad to izgleda avanturistički poželjno, često je zamorno i besciljno. Bivši se vraća vama da bi imao siguran, odnosno, provereno dobar seks, u kome ne mora da se dokazuje, ne mora da rizikuje da bude neprijatno iznenađen, ili da se previše zagreje, pa da bude ostavljen. Seks vas može privremeno ponovo „zalepiti“, ali taj flaster će brzo otpasti, jer seks nikada nije dovoljan. 

Nedostaje zatvaranje, zaokruženje 

Ponekad se bivša ljubav vraća (i obnavlja) jer nije završena na adekvatan način, jer je mnogo toga ostalo presečeno, a nedorečeno, jer rane nisu zarasle. Možda bivši pokušava da shvati gde je pogrešio, kako bi mogao da sam sebi oprosti, ali vi mu ništa ne dugujete. Ako se i vi osećate slično, možete pokušati još jednom, a to vas, bez obzira na novi polet i želju da prevaziđete i oprostite greške, može povesti u završni krug, nakon koga ćete moći da se potpuno pomirite sa sobom i sa prekidom. 

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević 

Comments