U poslednje vreme se mnogo govori o zdravim i stabilnim vezama i o kompatibilnosti, što se uglavnom svodi na razvijanje komunikacije, deljenje zajedničkih interesovanja i najvažnijih životnih vrednosti. Privlačanje suprotnosti je stereotip koji je zdravo, mudro i potrebno prevazići (i zaobići), ukoliko želite da imate trajnu i kvalitetnu vezu. Međutim, koliko god pokušavali da u ljubavi pravimo zdravorazumske izbore, osećanja i dalje ostaju sila koja nas (uvek) zavitla u nekom pravcu kojim nismo baš zamišljali da ćemo krenuti. Ili smo barem zamišljali da ćemo se kretati, a ne kotrljati, kovitlati i gutati sopstvenu prašinu na svakom nespretnom i nesigurnom koraku. Možda će vam biti od pomoći ono što o fenomenu privlačenja suprtnosti imaju da kažu astrolozi i psiholozi.

Čak i ako se ne razumete naročito u horoskop, obično prvo saznate u kome je znaku osoba koja vam se sviđa. Možda nećete momka upitati koji je znak, ali ćete pogledati datum rođenja na njegovom profilu, a ako ga nema, pitaćete ga kada je rođen. I ako ste vi Rak, a on Jarac, pomislićete: “O, neee, Jarčevi su tako naporni i zahtevni, šta će meni to, pobogu?!”

Astrolozi kažu da za 12 znakova postoji sedam mogućih spojeva – ako ste rođeni u istom znaku i ako vas deli jedan, dva, tri, četiri, pet ili šest znakova. Od ovih sedam kombinacija, dve predstavljaju “najteže” spojeve, a to je kad vas deli jedan, ili pet znakova. Dalje, neka astrološka stanovišta zastupaju ideju da, kada uletimo u “najteže” spojeve, nesvesno privlačimo one sa kojima imamo malo toga zajedničkog, jer naša duša teži da se razvija i uči, jer moramo da se probudimo, obratimo pažnju i nešto naučimo.

Oni koji imaju “tešku” kombinaciju, obično predstavljaju suprotnosti koje se privlače. To što među njima nema dodirnih tačaka, glatkih spojeva i preklapanja, daje im energiju trenja. Kao da se neprekidno sudaraju i varniče, a te varnice umeju da buknu u neodoljiv plamen strasti. Eksplozivna seksualna hemija može zatim da stvori opsesivnu želju da se međusobno shvatimo i razumemo (što nikada u potpunosti ne možemo da postignemo).

Svaki znak je evoluirana verzija prethodnog, veruju neki astrolozi, pa je zato onaj ko je ispred vas, učitelj (iako vi to ne možete da prihvatite ni nakon više godina prisnosti).

Ali kada je par razdvojen sa pet znakova, verovatno će imati intenzivnu, uzbudljivu i na svaki način uznemirujuću vezu. Povremeno ćete se osećati kao da ste najzad sreli svoju srodnu dušu, a povremeno će ta osoba za vas biti potpuni stranac (čak i nakon više godina prisnosti). Ovaj astrološki koncept kaže da je u pitanju snažna karmička veza između dvoje ljudi među kojoma postoji nedovršen posao.

Comments