Ko god da živi u svom stanu, ili još gore kući, zna da nijedan prostor za život nikada nije u potpunosti gotov i završen i da uvek postoji ovo ili ono što se može dodati, oduzeti, promeniti. Svaki prostor je tekući projekat koji se prosto ne završava, bilo da je u pitanju opremanje kupatila ili biblioteka koja neprestano raste i širi se. U takvoj konstelaciji stvari naravno da i enterijerski trendovi dolaze i odlaze, a jedan od potcenjenijih elemenata su svakako kristali. Jedino ako živiš izvan svih pinterest i insta trendova je moguće da ne primetiš koliko kristali i kamenje postaju sve popularniji u enterijeru. Kvarc, ametict, citrin, lista se nastavlja i nastavlja, nisu više samo za nošenje oko vrata ili korišćenje u pravljenju nakita, već sve češće postaju dekorativni akcenti u dnevnim, spavaćim i ostalim sobama.

Znam, znam kako ovo zvuči, ali zaista te neću u nastavku terati da zapališ mali žbun žalifije, otvaraš čakre i analiziraš tarot simbole (iako nije da ne preporučujem ponešto od toga za izbalansiraniji život, otvaranje čakri i meditaciju na prvom mestu), već upravo da razmotrimo da kristali nisu samo za određene ljude, već za sve nas i treba znati kako da iskoristimo njihove benefite.

Pomama za kristalima počela je malo zahvaljujući Gwyneth Paltrow, i njenom luksuznom body&mind wellness pokretu, a malo više zato što smo svi toliko zavisni od tehnologije da kad god se pojavi nešto što nudi balans, i vraćanje ka prirodi mi posegnemo za tim, jer nam suštinski treba. Kristali su pomalo kao new age kaktusti, samo što ne bodu kad ih dotakneš i ne umiru ako zaboraviš na njih mesec dana. Dakle, apgrejdovana verzija kaktusa, jednako kul, jednako oplemenjujuća, i dolazi u svim oblicima, veličinama, i bojama, tako da možeš i estetski da iskoordiniraš svaku sobu za sebe. Takođe, kristali su toliko popularni da ne samo što možeš da ih staviš na sto za kafu kao detalj, nego se od njih prave i držači za sveće, ručke, male statue.

Comments