Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/2

Kad žena izabere muškarca koji izgleda najblaže rečeno, smešno i neatraktivno, ona bira muškarca koji će je usrećiti. Poznajete neki takav par? On mali, debeo, ćelav, ružnjikav, neugledan, nikakav, ona lepotica? Onda verovatno znate i da su oni vrlo stabilan par i da je lepotica vrlo srećna, voljena, mažena, pažena i poštovana žena.

Fenomenom lepotice i zveri bavili su se i istraživači i zaključili su da su žene definitivno srećnije pored manje privlačnih muškaraca, da se osećaju emotivno ispunjeno, voljeno i zaštićeno.

Sprovedeno je obimno istraživanje sa kompleksnim eksperimentima i utvrđeni su neki obrasci ponašanja atraktivnih i zgodnih muškaraca, nasuprot onima koji su neugledni i neatraktivni. I, pogađate, neatraktivni su veći džentlmeni, brižniji, velikodušniji i voljniji da se nađu damama na usluzi. Privlačni muškarci su pokazali da nisu naročito voljni da pomognu i postavljali su se u stilu “odrasla si osoba, rešavaj sama svoje probleme”, dok su neprivlačni bili spremni da se potrude i da stave ženama do znanja da su im na raspolaganju kad god im treba pomoć.

Logična je pretpostavka da se manje zgodni muškarci više trude da usreće i zadovolje žene, baš zato što se ne oslanjaju na svoju privlačnost – znaju da nisu jako poželjni i staraju se da zadrže pažnju i poverenje žena koje žele da bude sa njima. Uz samosvest ide i samoljublje, izgleda, pa su zgodni muškarci svesni da mogu da biraju, jer su privlačni ženama, i da mogu da imaju bilo koju ženu, bez naročitog truda. Kad su u vezi, nisu jako skloni da žrtvuju svoj komfor, da bi svojim partnerkama pružili veću emotivnu i praktičnu podršku.

Istražujući odnose među parovima, psiholozi su zaključili da u vezama u kojima je muškarac “lepša polovina” oboje jedno drugom pružaju manje podrške (sebičniji su) u odnosu na druge parove. Žene reaguju odbrambeno, pa se povlače i ne ulažu emotivno koliko bi mogle (ili htele) jer su svesne kako ih muškarac tretira i nastoje da mu uzvrate na isti način, da ne pokažu da im je više stalo nego njemu. Pogađate, to nisu baš sjajne veze i ni jedan od partnera nije naročito zadovoljan i srećan.

Editors choice