Kada vas neko vuče na dole i spušta na svoj nivo, on pokušava da vas uvuče u svoje okvire, da prenese borbu na svoj teren i da vas na njemu zbuni i porazi. Ta osoba je sigurna na svom terenu, ali vi ste tu novi i uopšte se ne osećate dobro. Prevelika je visinska razlika i kad se spustite dole, vrti vam se u glavi. Gotovo da ne znate šta vam se dogodilo. A dogodilo vam se to da ste pali ispod vibracije koja vam prija i na kojoj funkcionišete. Neko vas je povukao. Ali, to nije odgovornost te osobe, nego vaša. 

Oni na nižoj frekvenciji, uvek će pokušati da vas spuste, upotrebljavajući razne alate – pokušaće da vas uvuku u ogovaranja, upućivaće vam uvredljive komplimente, optuživaće vas i napadati, ulivaće vam osećanje krivice, podrivaće vam samopouzdanje – radiće sve da se osećate loše. I neće vas ostavljati na miru, ne zato što nešto posebno imaju protiv vas, nego prosto zato što ih nervirate. Smireni ste, vedri, razumni, stabilni, kao da ste bolji od njih. Osećaju da ste na “višem nivou”, na višoj vibraciji, a prevedeno na jezik niže vibracije, to znači da ste bolji, odnosno, da se ponašate kao da ste bolji, kao da znate nešto što oni ne znaju. 

Zdrave osobe niže vibracije prepoznaće u vama dobrotu i ljubav i želeće da se ogreju na njoj, potrudiće se da vas shvate, tražiće vaše društvo i bićete im zanimljivi. Njih možete podići, oni će se “istegnuti” da dosegnu vaš nivo, jer će se pored vas i sami osećati kao bolje osobe – i to će im se sviđati, želeće da se tako osećaju. 

Toksičnim osobama se međutim, uopšte neće dopasti da ih neko vuče na gore i time podseća da imaju šta da nauče, odnosno, da ne znaju dovoljno i da nisu dovoljno dobri – tako one to osećaju. Na žalost, neke toksične osobe su deo vašeg svakodnevnog okruženja, vaše porodice i bliskog društvenog kruga. Ako su vam bliske, one će vas stalno uvlačiti u svoje drame i tražiti vašu pažnju, hraneći se vašom energijom, na način da vas zamaraju, iscrpljuju, ljute. Čim osetite nešto od toga pored njih, znači da su uspeli da vas „spuste“. Ali, nisu vas oni povukli na dole, iako jesu radili na tome – vi ste se sami spustili, pokušavajući da ih razumete, da im pomognete, da im nešto objasnite, da im predstavite i dokažete svoje istine. I u tom pokušaju, odjednom se nađete u besmislenoj raspravi, od koje vam pulsiraju slepoočnice, ljuti na sebe što ste opet naseli i na bliske (toksične) osobe, do kojih ne možete da doprete. 

Comments