#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Zašto treba da težimo bezuslovnoj ljubavi

Zašto treba da težimo bezuslovnoj ljubavi

1/3

Bezuslovno voleti nekoga, znači potpuno ga prihvatati takvog kakav je, voleti ga sa svim njegovim osobinama, sa celim paketom koji je doneo, iako u tom paketu možda ima mnogo više onoga što ti je suvišno i nepotrebno, nego onoga što te oživljava, donosi ti radost i osećanje da možeš da se opustiš, jer si najzad našla tu ljubav koju si toliko želela. Možda vidiš da on može da bude bolji – sam sebi, za sebe i zbog sebe – možda zaista želiš da mu pomogneš u tome, ali ako ne uspe, ako se nikada ne promeni, ili ako se na dalje bude menjao na gore, ako okori u svojim stavovima, umesto da postane elastičniji i tolerantniji, ako postane grublji umesto nežniji, ako prestane da ti iskazuje pažnju, jer je navikao na tebe i nema ni malo inspiracije za romantiku, volećeš ga i dalje, takvog kakav postaje, jer je to pravac u kome se razvija. Možda će ti biti žao zbog njegovih promena, možda će tvoje promene biti sasvim drugačije, možda se nećete razvijati u istom pravcu, možda se više nećete razumeti. Da li ćeš ga i dalje voleti bezuslovno? Ili granica bezuslovnosti negde postoji i kad se prekorači, onda ili nema ljubavi, ili ljubav počne da ispunjava uslove i zahteve.

A možda je bezuslovna ljubav zaista bezgranična. Ona te oslobađa zavisnosti, posesivnosti, očekivanja, razočaranja. Daje ti mogućnost da drugu osobu sagledavaš i doživljavaš kao drugu osobu, a ne samo kao nekoga ko je tu zbog tebe, ko je tvoj, ko ti je obavezan i ko ti nešto duguje, jer si toliko uložila u tu vezu, jer si se toliko usredsredila na njega i prilagodila se njegovim zahtevima. Daje ti slobodu da budeš to što jesi i da budeš načisto sa tim da i druga osoba ima sva prava da bude to što jeste, čak i onda kad se to tebi uopšte ne sviđa i kad te ugrožava. Jer te zapravo ne ugrožava – ne, ako je ljubav zaista bezuslovna.

Da bi uživala u prednostima bezuslovne ljubavi, ličnoj slobodi, rasterećenosti od očekivanja i zahvalnosti zbog onog što u tvoj život donosi novu dimenziju, potrebno je da je dosegneš, da dođeš do tog nivoa. A to nije lako. Jer bezuslovna ljubav je sve ono čemu nas nisu učili i što verovatno nismo iskusili. Ono što poznajemo, to su odnosi zavisnosti i vezanosti. Zavisimo od roditelja i taj oblik ljubavi prenosimo kasnije na svoje emotivne veze. Izjednačavamo ljubav sa ropstvom, ljubomorom, posesivnošću, sa trudom da ispunimo očekivanja i sa očekivanjem da naša očekivanja budu ispunjena. Sa ogorčenjem i razočaranjem što je onaj koga volimo svoj i što nam ne pripada dušom i telom, što ne možemo da ga kontrolišemo i da ga navedemo da bude manje ovo ili više ono, jer bi nam takav više prijao i manje nas uznemiravao.

love 2 Zašto treba da težimo bezuslovnoj ljubavi

Editors choice