Ovaj problem smo sve imale. Sednemo da se spremamo za dan koji sledi, da se našminkamo, ali kada krenemo da nanosimo šminku, ona prosto neće da se nanese kako treba, već se zadržava na delovima lica koji su suvi, pa na momente zažalimo što smo uopšte krenuli da se šminkamo – poželimo da svu šminku skinemo i da samo pođemo na posao.

Da li je problem u tečnom puderu koji nanosimo? Ali, ne, taj puder nam je više puta odgovarao. Da li je problem što nanosmo pogrešnom četkicom? Možda bi trebalo da ga nanosimo bjuti blenderom? Sve nam ovo prolazi kroz glavu, ali zaboravljamo da je priprema kože jednako važna kao i proizvodi koje nanosimo.

Postoje tečni puderi koji ostavljaju tragove, jer su sami po sebi takvi i treba ih se kloniti, ali mnogi puderi su, zapravo, dobri, samo mi nismo dobro pripremili kožu. Priprema kože je važan korak koji može da učini da šminka na našem licu izgleda potpuno drugačije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Pre nego što nanesemo tečni puder ili korektor, bitno je da ispratimo nekoliko koraka koji će nam pomoći da koža bude dobro hidrirana i da naneta šminka mnogo lepše izgleda. Pre svega, odradite svoju jutarnju skincare rutinu, dobro hidrirajte kožu dnevnom kremom i sačekajte desetak minuta kako bi koža sve lepo upila.

Nakon vaše skincare rutine nanesite prajmer. Odabir prajmera zavisi od toga kakav tip kože imate. Ako vam je koža masna, onda vam je potreban neki prajmer koji će matirati vaši kožu jer će, u suprotnom, šminka sa vašeg lica samo nestati zbog sebuma koji će koža lica lučiti u toku dana.

Kada nanesete prajmer – važno je da sačekate i da koži date vremena da sve upije. To je momenat kada svi grešimo, jer mislimo da je naša koža spremna za šminku odmah nakon nanošenja određenih preparata. Ali, potrebno joj je 5 do 10 minuta da zaista bude spremna za šminkanje.

Preporučujemo vam da nanesete prajmer i da ispijete tih nekoliko gutljaja kafe pre nego što nastavite da se šminkate. Nakon toga sledi nanošenje šminke. I tečni puder je bitno izabrati u odnosu na to kakva je vaša koža.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sona Gasparian (@sonagasparian)

Zbog vašeg tipa kože, potrebno je da izaberete tečne pudere koji će biti mat ili dewy. Ako vam je koža po prirodi suva i potrebna joj je dodatna hidratacija, čak i ako ste ispratili sve ove korake a naneli tečni puder koji će matirati vašu kožu, postoji velika verovatnoća da će taj puder na vašoj koži izgledati cakey.

Pored dobre pripreme kože, treba da setujete lice odgovarajućim sprejom za setovanje. Kao i tečnih pudera, i seting sprejeva ima veoma mnogo, zbog čega je potrebno da pronađete onaj koji će vama odgovarati. Seting sprejovi za masnu kožu čine da ona izgleda mat kada se naprskaju, što, takođe, može da pomogne da kompletna šminka na vašem licu mnogo lepše izgleda. Isto tako, dewy seting sprejovi su savršeni za suvu kožu i možete ih nanositi i u toku dana kako biste osvežili lice.

Naslovna fotografija: instagram.com/sonagasparian

Milica Antić

Comments