Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Petogodišnja Lajla nestala je u jednom tržnom centru u Los Anđelesu. Duboko potreseni ovom tragedijom, njeni roditelji se razilaze. Pet godina kasnije, Lajla se pojavljuje na istom onom mestu na kojem joj se izgubio svaki trag. Živa je, ali iz nekog nepoznatog razloga, ne progovara. Svi su srećni zbog njenog povratka, ali javljaju se i neizbežna pitanja. Gde je Lajla provela sve ovo vreme? Sa kim? Ali pre svega, zašto se vratila?

Ova dirljiva, ljudska drama zapravo je čarobna ljubavna priča koja vas uvlači u misteriju i drži vas u neizvesnosti. Sve ono što se svima nama dešava, na ovaj ili onaj način, opisano je u knjizi. Koliko puta ste samo bili uplašeni zbog nekoga? Brinuli, patili, premeštali iz jedne u drugu fioku u svojoj glavi, pitali se – Kako se to moglo desiti? Kada se tačno dogodilo? Zašto? Zašto baš ja i zašto baš meni? Možda sam mogla nešto više da učinim? (neizbežan osećaj griže savesti). Sva ona osećanja koja nas obuzimaju, znate. Nije isključeno naći se bar jednom u takvoj ili sličnoj neizvesnoj životnoj situaciji… Strah koji nas parališe i jedino o čemu možemo da mislimo je određena situacija i završetak iste. “Hoće li agonija već jednom prestati?”, pitamo se. I tako iz dana u dan… Teški momenti koje ni sami ne znamo kako prebrodimo. Oni u kojima se čini da se čitav svet sručio na naša nejaka pleća, nemoćni da izgovorimo jednu jedinu reč, da ne govorim o nečemu drugom.

Ono što je meni bilo najjači utisak, svakako je ljubav kao pokretač svega. Požrtvovanost koja je nemerljiva. Fantastična priča o ljudima koji su zahvaljujući ljubavi i prijateljstvu prevazišli teške situacije. Zar to i nije smisao svega? Zar ljubav nije smisao svega, i opet, ništa bez nje nema smisla, složićete se ? A, ono što će vas definitivno terati da je čitate i ne ispuštate iz ruku je neizvesnost koja je prisutna do samog kraja. Ova knjiga navodi na razmišljanje i prosto vam ne dozvoljava da je ispustite do poslednje stranice. Priča koja svakom stranicom drži vašu pažnju. Čitajući knjigu nisam mogla da pretpostavim kraj, ma koliko da sam se trudila. Po završetku knjige shvatila sam da je svaki citat otkrivao njen misteriozan kraj.

Eksplozivan spoj uzbuđenja i mašte. Dirljiv roman o neprolaznoj ljubavi. Priča o onom najdubljem i najlepšem u svima nama. Na jedan magičan način osvetljeni su najdivniji aspekti ljubavi, prijateljstva, praštanja. Topla preporuka svima, naročito onima koji su iz nekog razloga prestali da veruju u ljubav, dobrotu i sopstvenu vrednost. Pročitaćete je u trenu, pamtićete je celog života. I za kraj jedna poruka autora : “Da biste sačuvali iznenađenje, ne otkrivajte vašim prijateljima kraj romana.”


Jovana Novaković je diplomirani profesor španskog jezika i hispanskih književnosti, zaljubljenik u muziku, ples i ljubav. “Smiri se, ti si intelektualka”, omiljena joj replika iz jedne od omiljenih predstava. Nestrpljiva, uporna, radoznala, nasmejana i neposredna. Krajnje netolerantna za gluposti. Altruista i filantrop. Jednom rečju, Jovana je svakakva.

Editors choice