Modni brend Balenciaga je transformisao svoju prodavnicu u ulici Mount Street u Londonu, kreirajući maksimalistički izgled za lansiranje svoje Le Cagole kolekcije – tako što je unutrašnjost prekrila svetloružičastim veštačkim krznom.

Da bi proslavili svoju popularnu Le Cagole torbu, koja se poziva na Balenciagine maksimalističke It Bags iz prošlosti, i lansirali kolekciju dodataka i cipela ove linije, ceo enterijer prodavnice je prekriven krznom.

Brend je uklonio sav svoj aksesoar, konfekcijske kolekcije i stalne police iz prodavnice, i svuda postavio privremene metalne elemente – preuzete iz svojih prethodnih projekata i instalacija.

Modna kuća Balenciaga je umotala ove privremene elemente i displeje u lepršavo, svetloružičasto veštačko krzno odabrano zbog svog maksimalističkog izgleda, a u cilju povezivanja sa identitetom torbe Le Cagole.

„Linija, koja sada uključuje više stilova torbi, novčanika i cipela, ponovo osmišljava Balenciagine obrasce u tradiciji maksimalističkih It Bags druge ere“, istakli su iz Balenciage i dodali da su Le Cagole rekviziti u skladu sa ovim duhom, u potpunosti prekriveni jarkoružičastim lažnim krznom. Police, displeji, podovi, sedišta, pa čak i police u prostorijama otvorenog plana obložene su ružičastom bojom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ozlem (@ozlemdztp)

Le Cagole, koju je Vogue nazvao “novom it torbom”, dizajnirao je Balenciagin kreativni direktor Demna, koji je utkao novi život u jednu od najpoznatijih torbi u kući – Balenciaga Motorcycle torbu. Prvi put predstavljena 2001. od strane Nicholasa Ghesquierea, koji je petnaest godina bio kreativni direktor kuće od 1997. do 2012. godine, Motorcycle torba je brzo postala vodeća stvar 2000-ih.

Demnina kolekcija Le Cagole, koja je prvo lansirana kao kolekcija tašni, sada se proširila na brojne različite torbe, cipele i tašne. Ime je dobila od francuskog slenga koji se odnosi na „preterani stav“ (over-the-top attitude).

Komadi koriste iste detalje i hardver kao i Ghesquiereova Motorcycle torba, koja je primenjena na brojnim modelima obuće i aksesoaru – uključujući stiletto čizme do kolena, tašnice i velike torbe ukrašene dijamantima.

Metalni elementi i displeji u prodavnici će ponovo biti korišćeni za buduće projekte, i iz Balenciage napominju i da istražuju načine na koje se krzno može menjati i koristiti za druge potrebe i u različitim kontekstima.

„Trenutno istražujemo najbolji način na koji možemo donirati veštačko krzno kako bi se moglo ponovo koristiti u proizvodnji igračaka, na primer”, izjavili su iz Balenciage.

Da li ste ikad videli nešto slično ovome? Le Cagole postavka obložena krznom biće otvorena u Balenciaginoj prodavnici Mount Street u Londonu do juna 2022.

Naslovna fotografija: instagram.com/acidinterior_official

Dušan Veselinović

Comments