Ove sezone šarenoliki svet okeana inspirisao je modne trendove – i mi smo oduševljeni rezultatom. Donosimo vam kako je ono “najdublje plavo” preokrenulo modnu SS21 kolekciju i kako izgledaju nove kolekcije koje su Donatella Versace i Riccardo Tisci napravili za svoje modne kuće, Versace i Burberry.

Morska zvezda je zvezda Verace kolekcije za proleće/leto 2021

Iako postoji više od 2.000 vrsta, morske zvezde su glavnom usamljena bića, provodeći život tako što puze same po morskom dnu. Vrlo su upadljiva bića, a možemo naići na školjke koje su biserne, tačkaste ili čak u drečavim bojama kao što su jarkoplava, ružičasta, narandžasta i ljubičasta. Nije ni čudo što je modni svet ove sezone opsednut njima!

Zauzele su glavno mesto na Versaceovoj izložbi SS21, zajedno sa nizom drugih morskih motiva. Puzale su po svili i ukrašavale kratke haljine i blejzere koje su nosili  modeli mokre kose. Ovo nije prvi put da morski svet inspiriše kolekciju modne kuće Verace, jer je Gianni Versace još 1992. godine u svojoj liniji Tresor de la Mer inspiraciju takođe pronašao u podvodnom svetu.

Ajkule, talasi, grebeni, korali, morska bića, školjke i morske alge se zajedno pojavljajuju na tkaninama koje je Donatella pažljivo izabrala. Podvodni svet nudi dizajnerima ogromne mogućnosti u izboru motiva. Sem toga, estetski i simbolički potencijal vodenih površina je neiscrpiv. Svaku brazdu na školjki ili pokretu meduze, modna kuća Versace je našla način da prenese na tkaninu. Pogled na more ili okean nam je oduvek pružao mir, a to je upravo i efekat ove kolekcije. Pored njega, tu je i zavodjivo pitanje o tome šta se nalazi ispod površine.

Cela kolekcija nam se čini kao svež vazduh koji konačno možemo da udahnemo posle nekoliko meseci pod vodom. Boje su hrabre i upadljive, a priroda iz koje su crpeli inspiraciju odiše senzualnošću.

Comments