Zeleni čaj verovatno nije prvi na listi vaših najomiljenijih pića svih vremena, ali verujemo da sigurno znate koliko je on samo zdrav. I pritom, ne mislimo samo na njegovo konzumiranje “iznutra”, odnosno da je samo zdravo piti ga, već se zeleni čaj takođe može koristiti i za “spoljašnju” negu koji će učiniti vašu kožu savršenom. Svakako, i ako ga pijete doprinećete lepoti kože i kose, ali ako vam njegov ukus nikako ne prija, počnite da ga koristite tako što ćete od njega praviti zdrave maske za lice.

Ukoliko želite sjajnu kožu, napravite masku od usitnjenog lišća zelenog čaja, malo kakoa i bademovog ulja, a alternativa može biti i majonez. Kada pomešate ove sastojke, masku nanesite na lice i nakon 20 minuta isperite.

Osim što zeleni čaj podmlađuje organizam iznutra, on može doprineti smanjenju znakova starenja i spolja. Ukoliko želite da umanjite vidljivost bora, napravite masku od tri zgnječene jagode, kašike zelenog čaja i malo meda. Nanesite na lice kružnim pokretima na gore, a nakon 20-30 minuta isperite.

zeleni caj 4 Zeleni čaj za LEPŠU kožu
Comments