Nema sumnje da je Zendaya jedna od najvećih modnih ikona današnjice, a autfiti sa Dune turneje to i dokazuju. Uskoro nas očekuje premijera drugog nastavka naučno-fantastične Dune triologije, a glumačka ekipa ovom prilikom obilazi svet – i “servira” nam zaista nezaboravna modna izdanja.

Dok je film Dune 2 prvobitno trebalo da bude prikazan 20. oktobra 2023. godine, datum njegove premijere je nekoliko puta pomeran napred-nazad, sve dok 1. mart 2024. nije izabran kao konačan datum. Već su stigle prve kritike filma sa premijera širom sveta, a mahom su pozitivne.

U drugom delu, Paul Atreides (Timothée Chalamet) se ujedinjuje sa narodom Fremen da spasi galaksiju od Harkonnn carstva koje je ubilo njegovog oca. Uz Chalameta i Zendayu u filmu igraju i Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling i Javier Bardem, dok će nove likove tumačiti Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken i Léa Seydoux.

Dok film ne stigne u bioskope, inspirišu nas zadivljujuća modna izdanja glavne zvezde filma – Zendaye – koja smo videli na premijerama širom sveta. Evo male retrospektive svega što je nosila.

Zendaya: Autfiti sa Dune turneje

Da, svi danima pričaju o Mugler autfitu koji je predstavila u Londonu, a nije ni čudo, jer ovo izdanje definitivno ulazi u modnu istoriju. Po kreativnosti, smelosti i držanju, ovo je Zendayin najbolji autfit do sada, bez sumnje. Futurističko odelo je iz 1995. godine, kad je predstavljena 20. Mugler kolekcija, pod nazivom Cirque d’hiver. Podseća na klasično viteško odelo, ali sa strateški postavljenim izrezima na rukama, grudima, stomaku, butinama, zadnjici, kolenima i listovima. Materijal liči na metal, dok su pantalone toliko sjajne i tako savršeno pripijene uz noge da izgledaju kao tečni hrom. Kreacija je dopunjena i odgovarajućim rukavicama napravljenim od istog srebrnog metala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUGLER (@muglerofficial)

Nakon ovog legendarnog autfita, Zendaya se presvukla u mnogo jednostavniju, ali podjednako chic, crnu slip haljinu za isti događaj. Kreaciju takođe potpisuje Mugler kao deo kolekcije iz 2024. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUGLER (@muglerofficial)

Zendaya je pre premijere u Londonu zablisala na photocall konferenciji, noseći odelo srpske dizajnerke Roksande Ilinčić. Odelo ima zanimljivu strukturu – dugi, ustručeni blejzer je praćen suknjom koja se nosi preko elegantnih pantalona. Boja šljive joj savršeno pristaje, a autfit je stilizovan pletenicom i špicastim cipelama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Zendaya je nosila kreaciju inspirisanu naučnom fantastikom i u Parizu. Dvodelni zlatni Louis Vuitton set nestvarne teksture je stavio naglasak na njen struk. Uz ovaj autfit, nosila je Bvlgari nakit, ujedinivši dva brenda kao njihova ambasadorka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ideservecouture

Glumica je 12. februara prisustvovala fotografisanju u hotelu Shangri La u Parizu, noseći belu haljinu iz nove ALAÏA kolekcije, koju je dizajnirao Pieter Mulier. Kroj haljine donosi vizuelnu iluziju “omotača”, a interesantno je da je stilista Law Roach potpuno izostavio nakit.

Za crveni tepih u Meksiko Sitiju 6. februara, Zendaya se odlučila za Bottega Veneta autfit iz sadašnje ere modne kuće, pod vođstvom Matthieua Blazyja. U pitanju je još jedan dvodelni set moka boje, sa crop gornjim delom dugih rukava i suknjom sa visokim šlicem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by StyleVitae (@stylevitae)

Za fotografisanje u Meksiko Sitiju 5. februara, Zendaya je nosila ekstravagantnu kreaciju londonske kuće Torishéju Dumi. Ovo je bio debi na crvenom tepihu za mladi brend.

Pre mnogih promena u rasporedu, Zendaya je promovisala drugi deo Dune tokom CinemaCona u aprilu 2023, u Las Vegasu. Za tu priliku je obukla ležerni autfit koji se sastojao od palazzo pantalona i prsluka bez leđa, iz kolekcije Louis Vuitton za jesen 2023. godine.

Pročitajte i ovo: Očarani smo svim bajkovitim Louis Vuitton autfitima Emme Stone

Naslovna fotografija: instagram.com/muglerofficial

Božica Luković

Comments