Zendaya je modna ikona nove generacije – mlada glumica je trenutno među najbolje obučenim ženama sveta. Ona se uvek pojavljuje u senzacionalnim kreacijama najvažnijih dizajnera današnjice, ali ume i da ih iznese, što je pokazala nebrojeno puta na crvenom tepihu.

Zato čitav svet najviše iščekuje njenu pojavu na ovogodišnjoj Met Gala zabavi, koja je najvažniji događaj u svetu mode i poznatih. Tema Met Gale za 2023. godinu je kreator Karl Lagerfeld, koji se proslavio na mestu umetničkog direktora modne kuće Chanel.

Met Gala – modni spektakl

Met Gala se održava već godinama – manifestacija je započeta 1948. godine kako bi se prikupile donacije za muzej, a potom se pretvorila u modni spektakl.

Za to je zaslužna glavna urednica magazina Vogue, Anna Wintour, koja je bila domaćin Met Gale 1996. i 1997, a zatim je preuzela mesto predsedavajuće 1999. godine — i danas je na toj funkciji. Wintour je podigla ovu manifestaciju na ekskluzivni, luksuzni nivo – jer je poznato da ne može svako da dobije pozivnicu. Anna bira samo najpopularnije, najpriznatije ličnosti iz svih oblasti.

Ovogodišnja Met Gala će biti održana, kao i uvek, prvog ponedeljka u maju. Tema večeri je „Karl Lagerfeld: Linija lepote“, što je počast pokojnom nemačkom dizajneru koji je stvarao za Chanel, Fendi, Chloe, Balmain, Patou i njegov istoimeni brend.

Zendaya i njena Met Gala evolucija

Zendaya nikada nije razočarala kad je reč o Met Gala autfitima. Gotovo uvek je na svež i moderan način ispratila temu večeri, ali je takođe pomerala granice. Osim modnih, Zendaya je kraljica beauty izdanja i njena šminka i fruzura su uvek vešto usklađeni sa odećom.

Kako je rasla njena karijera i popularnost, tako je Zendaya postajala sve gracioznija na Met Gala crvenom tepihu. Do sada je pet puta bila na ovoj manifestaciji, a mi smo se podsetili svih njenih izdanja koja su nas ostavljala bez daha.

Boginja Sunca

Italijanski dizajner Fausto Puglisi obukao je glumicu za njen Met Gala debi. Te godine, Zendaya se transformisala u boginju Sunca. Inače, tema je bila Kina i njena bogata umetnost.

Puglisi crveno-crna haljina imala je motive Sunca i dugačak šlep koji joj je dao malo dramatičnosti. Manžetne, glomazni nakit i tijara su upotpunili autfit.

Retro futurizam

Tema druge Met Gale na kojoj se Zendaya pojavila, bila je povezanost mode i tehnologije. Tom prilikom, ona je nosila svetlucavu haljinu modne kuće Michael Kors sa smelom, retro frizurom: detinjastom “pečurkom”. Ovu frizuru nosili smo kad smo bili mali i nikad je ne bismo povezali sa modom. Ali Zendaya je uz nju postala oličenje futurističke elegancije.

Nežni oblak cveća

Na Met Gala svečanosti koja je slavila dela dizajnerke Rei Kawakubo i brenda Comme des Garcons, Zendaya je izgledala nežno i ženstveno. Nosila je živopisnu balsku haljinu modnog dvojca Dolce&Gabbana, a kosa joj je bila kao elegantni oblak.

Moderna Jovanka Orleanka

“Nebeska tela” je bila jedna od najboljih tema Met Gala večeri ikada. Gosti su morali da u svoje autfite uključe katoličke motive. Zendaya je bila vizija moderne ratnice u metalnoj haljini nalik oklopu. Obučena je u Versace, kao savremena Jovanka Orleanka, a takođe je bila dokaz da se možete pridržavati teme bez žrtvovanja modnog kredibiliteta.

Kemp Pepeljuga

Sledeće, 2019. godine, tema Met Gale je bila kemp. Zendaya je izašla na crveni tepih sa dugogodišnjim stilistom. Law Roach je glumio vilinsku kumu svojoj Pepeljugi. Njena haljina s potpisom Tommy Hilfiger, koja je menjala boju, bila je u duhu kemp modnih igrarija, a Zendaya nam je servirala još jedan nezaboravni red carpet momenat.

Pročitajte još: Zašto je haljina koju je Kim Kardashian nosila na Met Gali toliko problematična?

Naslovna fotografija: pinterest.com/

Božica Luković

Comments