Gotovo svi garderoberi se mogu podeliti u dve kategorije – statement i klasični komadi – ali je jedno siguno, ne postoji manjak načina kako se stilizuju ženski blejzeri. Naravno, minimalni komadi su često i najfleksibilniji za stilizovanje, jer ih možete nositi i sa najrazličitijim komadima odeće.

Jednostavan, jednobojni blejzer može uravnotežiti odvažan print koji nosite ispod njega, ili na pantalonama, dok jarka boja poput Barbie pink, može dodati potreban splash boje. Osim toga, pošto postoji toliko različitih tipova blejzera, možete pronaći oblik, veličinu ili detalj koji najbolje odgovara vama i vašem ličnom stilu. 

Iako je odgovor na pitanje “šta nositi sa blejzerom” praktično “bilo šta”, nije na odmet da uvek dobijete inspiraciju za posao, street style ili izlazak sa prijateljima. U nastavku smo izdvojili naše favorite koje trenutno možete kupiti, koji će vam biti savršeni prvi korak u građenju autfita.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @vogue_brands_kh

Šta nositi sa blejzerom?

Nije lako odgovoriti na ovo pitanje, jer njega prati mnogo odgovora. Blejzeri imaju beskrajan potencijal kada je u pitanju stilizovanje i kreiranje različitih lookova. Bilo da negujete casual ili formalni stil, ovo je savršeni komad koji može da vam uzidgne “običan” autfit, koji možete nositi i preko haljine ili na posao, ili čak u vidu kompletnog odela. Ključ je da izaberete odgovarajući materijal i boju, kako biste osigurali da vam adekvatno stoji. 

Na primer, laneni blejzer je sjajan za letnje dane, dok je tamni, vuneni blejzer mnogo bolji za kancelariju. Boja i materijal svakako određuju kada i kako ćete nositi blejzer, ali ga u suštini možete nositi preko majice, haljine, pa čak i džempera – i uvek ćete izgledati dobro. Možete ga čak nositi i samog, u vidu blejzer-haljine, ili sa kaputom preko, kao samo jedan od slojeva.

Pročitajte i ovo: Modni aksesoari koje nosimo ove sezone

Ovo su ženski blejzeri koje mi nosimo tokom zimske i jesenje sezone

Blejzeri su odličan komad za eksperimentisanje, pogotovo ako volite da nosite zagasite tonove, ali smo danas odvojili savršenu zamenu za to. Ova svetloroze oversized blejzer-jakna sa duplim kopčanjem je pravi izbor koji možete nositi i samostalno, i u kompletu. 

Ninamilan02455 1 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober
Ninamilan02467 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober

Izazivamo vas da unesete malo zabave u svoj garderober i eksperimentišete sa neobičnim krojevima poput ovog Guess lila komada. Neobičan kaiš koji se vezuje sa strane uneće onu specijalnu notu koji je potreban svakome ko voli da se istakne svojim stajlingom. Njega, takođe, možete nositi u kompletu, ili sa belim pantalonama za najbolji look, ali možete uzeti i crne pantalone – samo pazite da ne pravite preveliki kontrast.

G3RGN03 8280Z G4Q2 3 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober
G3RGN03 8280Z G4Q2 1 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober

Ovaj sako od mešavine viskoze sa šiljastim reverima i dugim rukavima je sjajna opcija za žurku ili dejt. Poseduje jedinstven prorez na leđima, koji će vašem stajlingu dati dodatnu dozu edgy izgleda. Zatvaranje sakoa se vrši vezicom koja se nalazi napred, a koja je od iste tkanine i ima prilagodljivu metalnu kopču.

2264707507 1 1 1 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober
2264707507 6 2 1 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober

Keper je sjajan materijal za zimu, ali krop-top baš i nije najsjajnija opcija kada padne sneg – oksimoron, zar ne… Svakako, ovaj komad ne morate nositi sa majicom, golog stomaka, već ispod možete obući rolku, bodi ili tanki džemper, tako da ćete moći da ga nosite i u unutra i napolju tokom hladnijih dana. Preporučujemo da ga nosite sa dubokim pantalonama, baš zbog toga što je u vidu krop-topa, jer tako možete dobiti poseban cool i vintage look.

hmgoepprod 1 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober
Screenshot 1 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober

Nema tako klasičnog komada kao što je crni blejzer. Podiginite svoj autfit na još veći nivo blejzer-haljinom, koja će u svakoj prilici učiniti da izgledate luksuzno i sofisticirano. Naravno, uvek se možete odlučiti da ga nosite i sa pantalonama, ali vam u tom slučaju preporučujemo široke pantalone koje će, prateći hod, lepršati za vama, i tako stvarati dodatan efekat glamura.

Screenshot 3 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober
Screenshot 2 5 aktuelnih ženskih blejzera koji će osvežiti vaš garderober

Ovo su naši omiljeni ženski blejzeri koje trenutno možete naći u prodaju, pa iskoristite  priliku i odaberite onaj pravi za vas. Ulepšajte zimski period nesvakidašnjim bojama, ili se pripremite za proleće uz blejzere koje će vas istaći u svakoj posebnoj i casual prilici. Bilo da idete na posao, dejt, izlazak sa društvom ili poslovni razgovor, mi ćemo uvek biti tu da vas inspirišemo kako da se obučete i koji komad da izaberete za aktuelnu sezonu!

Pročitajte i ovo: Elegantne ženske košulje koje su trenutno na popustu

Naslovna fotografija: ninamilan.com

Nenad Grubanoski

Comments