Pa, ne postoji muška i ženska intuicija, samo ženska je opšte priznata, odnosno generalno raspoloženje prema toj ženskoj intuiciji je blago podsmešljivo.

Koliko su žene povezane sa iracionalnim, toliko su i izložene osudi da nešto tripuju bez ikakvih logičnih razloga. Zato što iracionalno nema nikakvu podršku logike i jedino je dokazivo posledicama koje su razumu očigledne.

Žena, recimo, kreće u akciju, organizuje neki posao, sve vreme se stvari odvijaju po planu, ali ona ima osećaj da tu nešto ne štima. Lepo oseća da će iskrsnuti neki problem zbog koga će prekoračiti zadati rok. I, naravno, problem iskrsne, a kad ona kaže znala sam da nije trebalo… uvek se nađe neko da joj kaže da je baksuz, ili da, ako je već znala, zašto nije postupila drugačije.

Stvarno, zašto nije?

Jer žene ni same nisu sigurne u svoju intuiciju, ubeđene da verovatno tripuju, trude se da rezonuju i da se na taj način uklope u mušku postavku stvari.

Razum, činjenice, logika.

60701284 Ženski tripovi: Ženska intuicija

Osećaj dolazi odnekud, van granica rezona, i zahteva uvažavanje. Svi to imaju u iskustvu, a i dalje ne slušaju

Jedino nas bezbroj situacija u kojima smo tek suočene sa posledicama znale da smo znale uči da možda treba i da poslušamo tu intuiciju, umesto što je osvedočavamo putem posledica.

Samosvesnije među nama prihvate taj nauk, pa ponekad poslušaju svoj unutrašnji glas, umesto svega što smo naučene da slušamo i uprkos podozrenju i ismevanju.

Jer, teško da ćemo ikada dobiti podršku za svoj predosećaj od muškaraca sa kojima živimo ili sarađujemo.

Ipak, na nama je da žensku intuiciju podignemo na nivo oruđa uma, umesto da je i same ignorišemo kao trip.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments