Početkom zime jasno se vidi koliko su modne piste uticale na naše odevanje. Protekih meseci imali smo priliku da pratimo dešavanja sa modnih revija i polako prikupljamo komade koji će ove zime biti popularni. Ako niste zagovornik trendova i ne pratite slepo sve ono što se prikazuje, onda ste pojedine komade sigurno zaobišli. Ali to ne znači da vam ništa nije privuklo pažnju. Kao ljubitelj šminke, niste mogli da ne primetite da su manekenke pored odevnih komada predstavile i nove makeup trendove.

Pojedine ste već isprobali, a sada je vreme da sa vama podelimo još zanimljivih, šik trendova!

Crveni karmin

Sve je počelo ovako – crveni karmin postao je simbol ženske snage, otmenosti, elegancije, hrabrosti. Moć crvenog karmina je oduvek neosporiva, ako želite da budete seksi, zavodljive, hrabre, odvažne i svoje, izaberite crveni karmin koji će sve reći o vama!

View this post on Instagram

 

A post shared by Tara Zoe (@tarazoewoltjes)

Pročitajte i ovo:  5 prazničnih makeup lookova uz koje ćete zablistati u novogodišnjoj noći!

Sjaj i mat – da ili ne?

Mat ruž je dugo prisutan na sceni, njegova moć krije se u postojanosti i zbog toga je potrebno da u svojoj kolekciji imate barem jedan. A šta ako odlučite da imate hidrirano i sveže lice sa minimalno kontura i mat ružem? Deluje kao nešto što ne ide zajedno, ali savetujemo da probate. Vaše lice biće kao sa naslovne strane, čisto, uredno i zategnuto, dok će vaše usne biti senzualne i pune.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cat Parnell (@catparnell)

Istaknite oči omiljenom bojom

Možda niste naročito vešti sa olovkom za oči, ali sjajna stvar kod ovog trenda je ta da ne morate da budete potpuno precizni. Dovoljno je samo da obeležite kosu ivicu, odnosno putanju po kojoj će olovka da se kreće i uokvirite oko. Zaista je jednostavno. Savetujemo da koristite kremastiji proizvod kako biste lakše upravljali njime, a potom da preko olovke stavite sjaj ili cirkone.

Metalik-sivo

Na revijama ste, između ostalog, mogli da vidite i metalik-sive komade garderobe, ipak, niste sigurni kako bi vama stajala ta haljina, ali ste odlučili da probate jednu takvu olovku za oči. Klasična siva senka ne stoji baš svima jer lice zbog te boje gubi sjaj. Potrebno je da imate dobru podlogu i efektan karmin kako biste izgledali pristojno, ali to nije slučaj sa metalik olovkom. Ona istakne baš sve što treba, i zbog toga neka vas ne čudi što vam konstantno stižu kokteli na račun kuće!

Sveže, senzualno i prirodno

Da li ste primetili da je najbolji provod u gradu upravo onda kad na žurku odete smoreni sa minimalno šminke na licu? Deluje kao da će veče biti sve gore i gore, a onda počne ona vaša pesma i nasmeje vam se bivša simpatija, dakle, pobeda je vaša. Odjednom sijate, prelepi ste i ne razmišljate o tome što se niste spremali tri sata za izlazak. Upravo ti spontani momenti postanu momenti za pamćenje i zbog toga ubedite sebe da izgledate prelepo jer ste sa minimalno šminke istakli crte lica. Malo je mnogo i zbog toga budite samouverene jer izgledate prelepo!

Crni ajlajner

Svaka nova sezona donosi nove makeup trendove, ali i sami znate da na klasiku uvek možete da se oslonite. Crni ajlajner je najpopularniji proizvod za oči, a ako niste preterano vešti u nanošenju istog, pokušajte da preko njega stavite malo crne senke ili sjaja i tako ćete zakamuflirati greške.

Pročitajte i ovo: Manekenske jagodice su novi TikTok trend

Naslovna fotografija: www.instagram.com/enterbracket

Dragana Stojanović 

Comments