Zlatne alke – trend ili bezvremenski klasik? Ili i jedno i drugo? Hajde da se osvrnemo na prethodnu godinu i razmislimo koji je to nakit bio sveprisutan?

Šta tačno birate za večerašnji izlazak?

Dugu, svečanu haljinu, visoke potpetice i crnu bundu – uz sve to odlično se slaže crna tobica sa zlatnim detaljima i preostaje samo da kao final touch dodate nakit i spremni ste da sijate! Koji nakit birate? Naravno – zlatne alke koje nosite u svim mogućim prilikama. Jednostavno su stvorene da se slažu i uz sve autfite, od sportskih do dnevnih, pa sve do večernjih. Zlatne alke su postale takav trend da su dobile i svoje naslednike u različitim veličinama i oblicima.

Napravite mesto u svojoj kutiji za nakit, jer ovo su alke koje morate da kupite!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HauteTings (@shophautetings)

Pročitajte i ovo: Ključni trendovi u nakitu za 2023. koje morate ispratiti

Predimenzionirane alke

Uz street style savršeno se uklapaju upravo predimenzionirane alke. Neobičan oblik će samo još više zaintrigirati pratioce koji ne žele da poveruju da se uz odelo nose patike i koji stalno žele da saznaju šta vas tačno inspiriše za sve te zanimljive, ali nespojive autfite. Vi gradite svoj stil i želite da svaki komad koji ponesete ima priču za sebe, upravo ovaj komad nakita će izraziti vaš revolt prema ograničenim stavovima čime ćete pomoći drugim, kreativnim ljudima da se oslobode i izrase svoju kreativnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Part Of C (@part.of.c)

Elegantne i jednostavne

Volite minimalizam i trudite se da je prisutan u svakom segmentu vašeg života. Jednostavno, guše vas i uznemiravaju prostori natrpani nameštajem, garderoberi prepuni stvari koje ne nosite, neuredna kutija za nakit u kojoj možda postoji samo dva ili tri para minđuša, dok su ostale izgubile svoj par u toku selidbe. Za sebe birate jedan ali vredan, višenamenski komad garderobe ili nakita jer za vas važi ono čuveno – manje je više.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bea Soldado ® (@bea_soldado)

Polumesec

Što pre nabavite sebi ovaj par alki, jer ovo su minđuše godine! Model koji je najpribližniji klasičnim alkama, a opet, sa sobom donosi potpuno drugačiji vibe! Ako želite da izgledate sofisticirano i damski, na šoping listu stavite ove lepotice i prepustite se kombinovanju garderobe – uz njih.

Shine baby

Da li je Hailey Bieber zaslužna za pokretanje mnogih modnih i bjuti trendova – da! Da li vam je nekada bila inspiracija za autfit, ali i kupovinu nakita? Sigurno. Ona na jedinstven način svojim pratiocima prezentuje sve što ponese, samim tim, kroz samo nekoliko minuta, taj komad postaje tražen i popularan. Ista priča je i sa alkama koje je pokazala na svom Instagram promilu. One su zadržale prvobitan oblik, ali su nešto šire i po sredini ih prate dijamanti. Uz šta biste vi nosili dijamante? Hm… možda kao i ona, uz sve moguće odevne komade.

Golden hour

Za kraj, ostavljamo direktne naslednice klasičnih alki, za koje se kaže da su glavni pokretač trenda nošenja zlatnog nakita. One jednostavno moraju da budu deo kolekcije vašeg nakita!

Minđuše su jedan od glavnih komada nakita, gotovo neizostavne u svakoj svečanoj prilici. Primetićete kako se vaš izgled vizuelno menja od trenutka kad zakačite taj mali, zlatni detalj na uvo. Potrebno je samo da se prepustite svom kreativnom nagonu i da uživate u umetnosti kombinovanja različitih stilova sa svojim najdražim alkama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALANA GOMEZ (@alanaalovee)

Na samom kraju, odgovor je vrlo jednostavan, alke su bezvremenski komad nakita koje će uvek biti u trendu!

Naslovna fotografija: instagram.com/haileybieber

Dragana Stojanović

Comments