Romantične afere na poslu spadaju u domen spajanja posla i zadovoljstva, osim što posao može da trpi, ako se potreba za zadovoljstvom izmakla kontroli. U svakom većem kolektivu postoje simpatije među kolegama, veze koje se kriju, pa i otvorene veze, tamo gde nema pravila koja ograničavaju ovakve odnose i koja se u tom smislu moraju poštovati. Najbolje „prolaze“ prikrivene romanse, dok su one otvorene uvek osetljive – šta ako raskinete, a posao i dalje mora da se obavi i saradnja je neophodna. Svi se u kolektivu osećaju komotnije ako znaju a „ne znaju“ – to je zabava za sve zaposlene, uz kafu i puš –pauzu, (a ogovaranje je naročito slatko i podiže nivo kolektivnog duha, ako su u aferu umešani klasični junaci – direktor i službenica), dok svedočenje nečijoj vezi nije ni malo zabavno.

Flert na poslu inače služi da se otpusti nagomilani stres, da radni dan protekne brže i bude zanimljiviji, kao i da imaš razloga da se doteraš i izgledaš najbolje što možeš, kad se spremaš za posao. Zato, drži se flerta, radi podizanja nivoa radne energije i efikasnosti i vodi računa da ne upadneš u zamku osećanja bliskosti koje se neminovno razvija među ljudima koji veći deo dana provode zajedno, radeći na istim ciljevima. Ako si već prešla granicu, a misliš da nisi i da se ništa ne dešava, sravni svoja osećanja sa sledećim spiskom:

Stalno razmišljaš o kolegi

Kad ti je neko stalno u glavi, to znači da si više nego zainteresovana. Ako ne zaboravljaš na kolegu kad odeš kući, nego nastavljaš da misliš na njega, u tvom odnosu prema njemu postoji mnogo više od obične simpatije. Bolje je da toga budeš svesna, naročito ako je potrebno da svoje ponašanje koriguješ i svoju simpatiju prikriješ.

annie spratt 439326 unsplash Znaci da je između tebe i tvog kolege nešto više od flerta
Comments