Ponekad ljubav postoji u našim glavama, više nego u srcima. Moramo da je izmislimo, da bismo mogli da je osećamo. Istina je da se lako možemo zaljubiti u nečiji potencijal, ali taj osećaj nije ljubav – to je vezanost, projekcija i nada. Na kraju, ne možete da imate vezu sa idejom i projektom u razvoju, nego samo sa stvarnom osobom, onakvom kakva je. Ovo su znaci da ste izmislili svoju zaljubljenost. 

Više ste zaljubljeni kad ste razdvojeni 

Ako je vaša veza bolja kada niste zajedno i srce vam brže kuca, a osećanja su vam nežnija i romantičnija dok vam dragi nedostaje i dok razmenjujete poruke i video-pozive, suočeni ste sa prvim, najvećim znakom da ste zaljubljeni u ideju, a ne u osobu. To se ne odnosi na parove koji imaju vezu na daljinu, već na ljude koji nemaju razloga da budu odvojeni, a ipak nikako ne provode dovoljno vremena zajedno i ne prave prostor jedni drugima u svom životu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @soundslutty

Kad ste zajedno, uvek se posvađate 

Koliko dugo možete da provedete zajedno, na istom prostoru, deleći svakodnevni život, a da se ne posvađate i ne naljutite jedno na drugo, da ne iskrsnu nesporazumi i nerazumevanja koja ne umete da prevaziđete? Posle dva, tri, pet dana? Ne osećate se spokojno pored osobe sa kojom provodite vreme, smeta vam njeno prisustvo i zapravo, jedva čekate da budete sami i da se odmorite. Svaki par se ponekad prepire i oseća napetost, ali ako je ovo redovan scenario vaših zajedničkih vikenda, odmora, putovanja, druženja, onda niste kompatibilni. 

Ne biste hteli da imate tu osobu za prijatelja 

Iako vam je partner, ovu osobu ne biste odabrali za prijatelja. Volite da sa njom imate romantične i intimne momente, ali ne osećate da ste prisni, kao sa prijateljem. I kada hoćete o nečemu da razgovarate i da se nekome poverite, to nije vaš partner – imate prijatelje za tu vrstu prisnosti. Ako ne osećate da je osoba sa kojom ste u vezi vaš pravi prijatelj, ako nemate povrenja da mu poverite svoje strahove, nadanja i želje, onda tu nema ljubavi. Ne one istinite, samo one izmišljene. 

Comments