Očekivanja redovno dovode do razočaranja, čak i kada su jasno postavljena i realna i kada razmena na tom nivou postoji – svako ponekad jednostavno podbaci i ne uspeva da ostane na visini. Ali, kada su očekivanja nerealno previsoka, razočaranje je neminovno u startu, jer odnos ne može ni da se razvije, kad druga osoba nikako “ne dobacuje” do nivoa koji postavljate. Ovo su znaci da se ne radi o tome da neko drugi nije na nivou, nego da su vaši standardi previsoki i nerealni. 

Za druge postavljate standarde koje sami ne ispunjavate

Želite nekog ko je “svetski čovek”, ko je proputovao svet, obrazovan je, ima širinu, nekog ko je finansijski stabilan i nezavistan, nekog ko izgleda kao glumac – a sami ne ispunjavate nijedan od tih zahteva. Imate dugačak spisak uslova koje vaš potencijalni partner treba da ispuni, a niko koga upoznate ne ispunjava sve zahteve. Možda da skratite listu na osnovne vrednosti? Iskren, posvećen, stabilan – ili šta god je vama najbitnije. A pomislite samo kako bi mogla da izgleda dugačka lista zahteva nekog muškarca i kako biste se osećali kada biste shvatili da ne ispunjavate ni trećinu standarda? 

Očekujete da muškarac uvek preuzima inicijativu

Hoćete da budete tretirani kao princeza, očekujete od muškaraca velike gestove, džentlmensko ponašanje, organizovanje uzbudljivih sastanaka, priređivanje iznenađenja… Možda ste naučeni da muškarac treba da ima inicijativu uvek, ali u realnom životu, to nije uvek tako, odnosno, inicijativa nije rezervisana samo za muškarce. Da jeste, žene koje imaju partnere u ogromnom bi procentu bile same, jer nisu ohrabrivale, uzvraćale, tražile, nego su samo čekale. Ne treba da preuzimate mušku ulogu i da remetite prirodu muškarca, ali svakome prija da druga osoba ponekad preuzme inicijativu, nešto smisli, organizuje, predloži. 

Privlače vas nedostupni muškarci 

Zanimaju vas samo oni koji deluju kao izazov – nedostižni, teško osvojivi, zauzeti, muškarci na položaju, oni koje smatrate višom ligom. To znači da vas ne zanima stvaran ljubavni odnos, već dokazivanje sebe i jačanje svog ega. Ako osvojite nekog ko je “iznad” vas, onda i sami više vredite, u svojim očima. 

Comments