Nega kože i hidratacija – stvari koje jedna bez druge ne mogu. Svaki put kada govorimo o nezi kože zapravo se najviše fokusiramo na hidrataciju jer je upravo hidratacija osnova svake dobre nege. A znamo da negovana koža izgleda zdravo i lepo, što dalje znači da sa puno samopouzdanja možemo da idemo bilo gde – bez šminke!

U redu, dakle, da bi naša koža izgledala najbolje moguće, neophodno je da bude hidrirana. Samo, kako da znamo kada nije?

Kakva je moja koža zapravo – suva ili dehidrirana?

Pre nego što se pozabavimo ovim pitanjem, neophodno je napraviti razliku između suve i dehidrirane kože jer mnogi mešaju ova dva pojma, smatrajući da je reč o istom. Nije!

Suva koža je tip kože – koji kao takav ne možemo menjati. Možemo samo da poboljšamo stanje svoje suve kože odgovarajućom negom, ali ako je ona po prirodi takva, to znači da ćemo se celog života boriti da pronađemo proizvod koji joj najviše prija. Takođe, vrlo je verovatno da je tvoja suva koža genetski “poklon”!

Dehidrirana koža je trenutno stanje kože na koje, dakle, možemo uticati, kako odgovarajućom negom, tako i malim promenama u načinu života. Koža je obično dehidrirana zbog nekih spoljnih faktora i takva je pre svega zato što joj nedostaje hidratacija, odnosno, voda. Jako važno za istaći: ovo znači da dehidrirana može biti svaka koža, bilo da je suva ili masna, normalna ili osetljiva.

Znaci da ti je koža dehidrirana da verovatno jeste šta možeš da uradiš osim da piješ dosta vode 3 Znaci da ti je koža dehidrirana (da, verovatno jeste!) + šta možeš da uradiš osim da piješ dosta vode

Kako da prepoznam da mi je koža dehidrirana?

Koža koja nema dovoljno vode u sebi, dakle, nije hidrirana, gubi svežinu, jedrinu i sjaj, brže stari, bore se brže pojavljuju i bivaju vidljivije, izgleda umorno, postaje osetljiva na spoljašnje zagađenje i stres. Dehidriranu kožu takođe možeš prepoznati i po svrabu – spoljašnji faktori poput vetra ili visoke temperature mogu da oštete zaštitni sloj kože što za rezultat ima ovakve neprijatne senzacije na koži. Tu su i osetljivost koja se iz istog razloga javlja u vidu crvenila i iritacija, zatim zatezanje, umoran i “siv” ten, tamni podočnjaci, izraženost bora i finih linija. Da li prepoznaješ da tvoja koža vapi za vodom?

Šta mogu da uradim?

Pa, dobra vest je da, za razliku od suve kože, problem dehidrirane kože možemo rešiti – uz malu promenu navika i uvođenje odgovarajuće nege. Da, treba da piješ dosta vode, a bilo bi dobro da izbegavaš kafu i alkohol (ili ako ne možeš, makar pij dosta vode uz njih). Povećaj unos hrane bogate antioksidansima i vitaminom C, a smanji koliko je moguće unos ugljenih hidrata i zasićenih masti. Vežbaj i praktikuj aktivnosti koje te opuštaju, budući da i stres može da utiče na isušivanje i pojavu osetljivosti kože.

Kada je reč o nezi, smanji temperaturu vode prilikom pranja, umivanja, tuširanja, a kožu osuši tapkanjem, a ne grubim trljanjem peškirom. Koristiti adekvatne preparate koji će ojačati spoljašnji sloj kože, sprečiti dalji gubitak vlage i obezbediti joj adekvatnu hidrataciju neophodnu da bi bila zdrava i lepa. Predlažemo ti da, kada je reč o nezi kože lica na kojoj je dehidratacija najuočljivija, isprobaš Eucerin ® Hyaluron-Filler Hidro Booster koji intezivno hidrira kožu dajući joj svežinu i blistavost. Istovremeno, dubinska, 24-časovna hidratacija vraća jedrinu koži i ublažava bore, a sve zahvaljujući jednostavnom, a moćnom sastavu – hijaluronskoj kiselini i glicerinu, “čuvarima” hidratacije. 

Eucerin ® Hyaluron-Filler Hidro Booster će odgovarati svakom tipu kože kom nedostaje hidratacija (normalnoj, suvoj, masnoj, pa čak i osetljivoj), a samo kap ovog seruma ujutru i uveče, pre dnevne ili noćne kreme, daće koži svežinu, blistavost i jedrinu, uz manju vidljivost bora, a prve rezultate i pozitivne promene ćeš uočiti već nakon sedam dana korišćenja. Njegov prijatan, cvetni miris učiniće da zavoliš ovaj korak u skin-care rutini i da ga nikada ne preskočiš!

ECN 19527 Hyaluron Filler Moisture Booster Face with Product 1 GERIT PR.tif Print e1586271060499 Znaci da ti je koža dehidrirana (da, verovatno jeste!) + šta možeš da uradiš osim da piješ dosta vode

Postavi sebi izazov – za 10 dana do hidrirane kože – i počni sa usvajanjem zdravih navika već danas!

Ivana

Comments