Ponekad niste sigurni kuda ćete i kako ćete, ali osećate da ste na prekretnici. Možda samo osećate preveliki pritisak i želite da se povučete i nekako regenerišete, možda krizirate tražeći sebe… Ovo su nedvosmisleni znaci da vam treba novi početak, na novom mestu. 

Dosta vam je da vas identifikuju kao nečiju – ćerku, suprugu, majku, devojku… Hoćete da vas vide kao vas, ali to se neće desiti na mestu na kome se nalazite. Svoju autentičnost ne možete potvrditi tamo gde ste već „označeni“. 

Treba vam više privatnosti (anonimnosti). Gde god da krenete, srećete poznate ljude i morate sa nekim da vodite isprazne razgovore. Osećate se kao da vas uhode, a voleli biste da se osećate kao turista, koga niko ne zna. Srećete isti komšiluk, godinama, pohađate ista mesta i srećete ljude koji znaju detalje vašeg života, makar i površno. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste


Osećate nemir, želite da idete u avanture, da lutate, da se osećate slobodno, a kao da ste u zatvoru. Svet je veliki i raznolik, a vi niste videli ništa od njega. Pa, vreme vam je da promenite sredinu i da idete negde gde nikuda niste bili (i gde vas niko ne zna). To je izvodljivo, čak i u najsrkomnijim uslovima – ne morate ići na neko egzotično ostrvo, možete obići sela i prirodne lepote u vašoj okolini, na koja nikada niste obraćali pažnju. 

Pitaju vas da li ste udati (i zašto niste), kao da je to problem i to jedan nepristojan problem, koji bi već trebalo da ste rešili. Možete raditi hiljadu drugih zanimljivih stvari, ali ako nemate porodicu i decu, kao da se niste kvalifikovali za ozbiljan život. Dosta vam je takve diskriminacije – i vreme je da za svoju vrednost dobijete veće nagrade. Recimo, slobodu da budete to što jeste. 

Imate šansu da radite posao o kome maštate, ali morali biste da se preselite u drugi grad. Ne oklevajte. Što duže čekate, šanse su sve manje i sve se više udaljavate od odluke da ipak preduzmete tu veliku promenu. 

Comments